Laia Muns: “La transèquia és una festa, la gent s’ho ha fet seu al llarg dels anys”

132

Queden només 4 dies per la Transèquia. El proper 5 de març es farà la 33ena edició d’aquesta popular jornada esportiva. Una cursa esportiva per a tots els nivells que es pot fer a peu, corrents, o en bici, i per la qual segurament no calen gaires presentacions perquè està absolutament consolidada al calendari bagenc d’activitats esportives per aquestes dates.

Enguany, els organitzadors redoblaran els esforços per fer una jornada més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, tot minimitzant les aigües envasades en plàstic. La coordinadora de la Transèquia, Laia Muns, assegura que és “un passet més per minimitzar residus i reciclar més” i que “l’any que ve anirem a més”:

 

Muns assegura que “més que una activitat esportiva la Transèquia és una festa, una activitat lúdico-esportiva que tothom s’ha fet seva amb el pas dels anys”.

Com ja és habitual, es podrà fer la Transèquia a peu -rutes de 24, 18 i 10km-, corrent -únic circuit de 25km, i en bici -54, 30 i 10km-. I tot i que es tracta d’una cursa no competitiva, hi haurà la possibilitat de cronometrar-se.

Les inscripcions per la Transèquia, que organitza per 4rt any consecutiu el Parc de la Sèquia de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, es poden fer en línia a runedia.mundodeportivo.com, o als ajuntaments, centres cívics i oficines de turisme de cada població per on passa -Santpedor, Sallent, Sant Fruitós i Balsareny-, i en centres col·laboradors.

Escolteu l’entrevista sencera a Laia Muns, coordinadora de la Transèquia: