Laia Muns, coordinadora Transèquia: “És com la Festa Major de la Sèquia”

210
Passatge de la Transèquia al seu pas per Sant Fruitós de Bages FOTO.PARC DE LA SÈQUIA
Passatge de la Transèquia al seu pas per Sant Fruitós de Bages FOTO.PARC DE LA SÈQUIA

Dilluns es va presentar la 35a edició de la Transèquia, que aquest any apadrina el projecte de la Creu Roja ‘Alimenta’t amb gust’

La Transèquia 2019 ha apadrinat el projecte solidari de la Creu Roja ‘Alimenta’t amb gust’. Així es va fer públic ahir en l’acte de presentació de la popular ruta bagenca pels paratges de la Sèquia que ja va per la seva 35a edició

La coordinadora de la Transèquia, Laia Muns, ha passat per La Central d’Ona Bages per explicar les novetats d’enguany. Destaca la proposta solidaria de col·laborar afegint un sol euro a la inscripció amb aquest projecte de la Creu Roja, ‘Alimenta’t amb gust’, que pretén “apropar aliments saludables als infants en risc d’exclusió social”

Com en els últims anys hi haurà la possibilitat de fer la ruta a peu, en bici, corrents o en cadira de rodes. A peu hi haurà sortides a Balsareny, Sallent i Santpedor fins al parc de l’Agulla. En bici, hi haurà recorreguts de 14, 30 i 51 quilòmetres, amb sortida i arribada a l’Agulla mateix. I corrent es faran 25 quilòmetres entre Balsareny i Manresa. El recorregut en cadira de rodes serà circular amb inici i final al Parc. Amb aquesta 35a edició la Transèquia es consolida com un dels esdeveniments més populars de la comarca en l’àmbit esportiu. Segons Laia Muns és “com la Festa Major de la Sèquia”

Els interessats ja poden inscriure’s al web de la Transèquia, a l’Oficina de Turisme de Manresa, al Museu de la Tècnica, a l’Oficina del Parc de l’Agulla, i als Ajuntaments per on passa, que són els de Balsareny, Manresa, Santpedor, Sant Fruitós i Sallent. En el cas de les bicis la inscripció presencial s’ha de fer a les botigues de bicicletes 365 de Manresa i Sant Fruitós, i per fer-la corrent, cal apuntar-se a les piscines municipals de Manresa. Val a dir que el dia de la cursa, el proper 10 de març, hi haurà activitats pels petits durant tot el matí al Parc de l’Agulla.