Laia Medalla i Bernat Bernabeu, de Navarcles, Pubilla i Hereu de les Comarques Barcelonines 2018

327

En Bernat Bernabeu i la Laia Medalla són dos navarclins de 17 i 18 anys, que els agrada molt la cultura. Tant que des d’ahir són la Pubilla i l’Hereu de les Comarques Barcelonines. Des que van entrar al món del pubillatge, el febrer d’aquest any, s’han endut els 3 títols als que s’han presentat: la banda i faixa locals, l’intercomarcal i la nacional. Per fer-ho han hagut de demostrar, tots tres cops, que són joves que coneixen i s’estimen Catalunya, i que tenen empenta i són responsables per poder fer d’ambaixadors del territori. Ara se’ls ha obert una nova porta que agafen amb moltes ganes.

El certamen nacional s’ha celebrat aquest cap de setmana a Gironella. Tots quatre han estat seleccionats d’entre 59 candidats que han passat proves escrites i orals davant d’un jurat que també ha escollit els representants de la demarcació de Girona, Lleida i Tarragona.

Les proves avaluen el seu nivell de cultura general (en forma d’examen tipus test de 20 preguntes), les habilitats comunicatives (amb una redacció i examen oral) i el comportament dels candidats, ja que durant l’any que els espera hauran de fer molts parlaments en públic i compartir actes amb alcaldes, diputats, consellers i, fins i tot, coneixeran el president del Parlament i el president de la Generalitat.

Durant aquest any també els acompanyaran la Laura Algué i la Albert Colell, de Solsona, com a Hereu i Pubilla de Catalunya; la Neus Codina, de Breda, i Jaume Murciano de Vidreres, des de la demarcació de Girona; Aina Espasa, de les Borges Blanques, i Marc Serra, d’Ascó, com a representants de les Comarques de Tarragona; i Júlia Pallarés, de Bot, i Gerard Masnou, de Raimat, des de Lleida.

El pubillatge també ha portat unes tres-centes persones a la comarca del Berguedà durant aquest cap de setmana, segons fonts de l’organització.

N’hem volgut parlar amb la Laia i en Bernat minuts després de sortir escollits ahir a Gironella.