L’Agència Catalana de l’Aigua enllesteix les tasques de manteniment i conservació de les lleres del riu Llobregat i Cardener

241

Han consistit en la desbrossada selectiva de vegetació que obstaculitzava el pas de l’aigua, la retirada d’arbres morts i caiguts, la retirada de terres i l’eliminació d’espècies vegetals invasores com la canya americana, entre altres actuacions. Els treballs permetran minimitzar el risc de desbordaments i potenciar el creixement de les espècies vegetals autòctones.

Les onze actuacions s’han fet en trams de cursos fluvials que transcorren fora de zona urbana dels municipis. Al Bages s’ha actuat tant al riu Llobregat, on les tasques han consistit principalment en la desbrossada selectiva de vegetació, al terme de Balsareny; com al Cardener, a Manresa, on s’han eliminat canyes i rizomes i s’han plantat arbres i arbustos autòctons. Les actuacions a la comarca del Bages han tingut un cost de 69.003 euros.

De cara al programa de ma nteniment i conservació de lleres pel 2020-2021, l’ACA ha previst 22 actuacions més al Bages, l’Anoia, Osona i el Berguedà. Hi destinarà un total de 164.287 euros.