L’ADF Pla de Bages celebra 30 anys amb una festa oberta a tothom

207

L’ADF Pla de Bages, formada pels municipis de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Sant Joan de Vilatorrada, està d’aniversari. Compleix 30 anys de servei als tres municipis bagencs i ho celebrarà el  proper dissabte 21 d’abril, al Bosquet de Sant Fruitós de Bages, amb una festa oberta a tothom.

L’esdeveniment començarà a les 9 del matí amb una botifarrada i s’allargarà fins al migdia amb un dinar popular que consistirà en arròs. Durant la jornada es podran veure vehicles de la pròpia ADF i també del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya, de les policies locals, de protecció civil dels tres municipis i també de tots els atres cossos que intervenen en l’extinció dels incendis forestals com Bombers, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, SEM i Creu Roja. D’aquesta forma, la festa vol ser un punt de trobada de totes les ADF del Bages i del Moianès igual que les de la resta de Catalunya que hi assisteixin.

A la zona de les piscines hi haurà una fira on hi participaran empreses del sector que exposaran eines, material, roba… i també s’hi farà demostració de tall amb motoserra i desbrossadores.

Hi haurà una exposició de vehicles en miniatura de les ADF i altres cossos d’emergències. A part hi haurà una altra exposició amb alguns vehicles antics dels  Bombers de Manresa que hi portaran el “rodafoc” que es un vehicle on els més petits (i no tan petits) descobreixen la feina dels bombers.

No hi faltarà l’acte institucional, amb la presència de representants de les ADF, de la Federació, del Secretariat, dels representants polítics de cada municipi, del Consell Comarcal, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat en un acte presentat per Núria Bacardit, corresponsal de TV3 a la Catalunya Central. Batucada, espai infantil, intercanvi d’insígnies de bombers i ADF, cursa popular i una gimcana són algunes de les altres activitats que s’hi faran durant tot el matí.

Tot plegat ho ha explicat Agustí Massana, membre de l’ADF Pla de Bages: