TONI CANDÀLIGA | AGUSTÍ MASANA. Voluntaris de l’ADF Pla de Bages (Sant Fruitós de Bages, Manresa i Sant Joan de Vilatorrada) han realitzat aquest cap de setmana un primer curs de primers auxilis.

Durant tot el matí de dissabte, s’han tractat temes com l’Aturada Cardiorespiratòria (ACR), la Reanimació Cardiopulmonar (RCP), i també què és i com s’utilitza un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). També es va tractar l’Obstrucció de la via Aèria per un Cos Estrany (OVACE) i la posició Lateral de Seguretat (PLS).

El de primers auxilis ha estat un dels dos cursos, ja que està previst un segon per l’abril per tractar lesions més comunes dins d’un incendi com poden ser les cremades, els traumatismes o les intoxicacions.

La resta de cursos que es volen anar realitzant fins a l’inici de la campanya d’estiu, tractaran del funcionament de les emissores, comunicacions, mapes, visionat de vídeos i també pràctiques conjuntes amb bombers.

Els cursos es fan en paral·lel als que ja s’organitzen per la Federació d’ADF del Bages per aconseguir el carnet groc i per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), per aconseguir el carnet groc i serveixen per anar refrescant els coneixements i alhora anar aconseguint més relació entre els voluntaris.

Fotografia: Toni Cadàliga