L’acusada de matar la parella el 2018 defensa que va trobar el seu marit malferit i que no va poder fer res

155
L'acusada, asseguda a la baqueta dels acusats, i el seu lletrat darrere. - Foto: ACN
L'acusada, asseguda a la baqueta dels acusats, i el seu lletrat darrere. - Foto: ACN

D’aquesta manera, la dona acusada de matar la seva parella el 2018 nega la seva autoria. 

El judici, que va començar divendres passat, va acabar ahir dimecres, dia en el que l’acusada va declarar durant gairebé dues hores. A les preguntes dels fiscals, la dona ha assegurat que va anar a comprar cocaïna i que quan va tornar es va trobar l’home ferit al terra amb un ganivet clavat. 

 

Malgrat tot, durant la declaració a l’Audiència de Barcelona, la presumpta assassina va reconèixer que tampoc va trucar a l’ambulància.

 

L’acusada va enviar uns missatges a la seva exparella dient que “l’havia matat”. Tot i això, al judici va assegurar que el corrector li havia jugat una mala passada i que el que volia dir és que “l’havien matat”. La dona va ser arrestada aquella mateixa tarda, en les proximitats de la llar, després que la policia trobés el cadàver. La presumpta assassina va dir que quan va veure que no hi havia solució va marxar a fer un volt

 

La fiscalia manté la petició de 21 anys de presó per un delicte d’assassinat amb dolor de la víctima i amb l’agreujant de parentesc. Tot i això, l’acusada va negar que fossin parella i que només el cuidava. Malgrat tot, s’han trobat missatges amb connotacions sexuals. També els veïns van assegurar que estaven junts i que es discutien però que mai havien arribat a les mans. La dona també va negar les reiterades discussions i que fos una persona “agressiva”, tal i com han dit diversos testimonis al judici. 

La defensa demana l’absolució i, en cas d’homicidi o assassinat, exigeix que es retiri l’agreujant de parentesc. També que es tingui en compte, com atenuant, que l’acusada estava sota els efectes de la droga.

Finalment, avui dijous, la magistrada entregarà el veredicte al jurat perquè deliberin sobre si l’acusada és culpable o innocent.