L’actual govern de Sant Fruitós recorda que la investigació oberta sobre el cobrament del 3% en les obres del Nexe es va dur a terme quan governava CiU

159
Nexe Espai de Cultura. FOTO: Aj. de Sant Fruitós de Bages
Nexe Espai de Cultura. FOTO: Aj. de Sant Fruitós de Bages

L’Ajuntament també remarca que va rescindir el contracte amb Urbaser, empresa que es troba imputada

L’actual govern de Sant Fruitós de Bages recorda que la investigació oberta sobre el cobrament del 3% en les obres del Nexe es va dur a terme quan governava CiU, i que per tant són uns fets que van passar el 2009.

L’actual equip de govern de Sant Fruitós de Bages vol posar de manifest que no té cap vinculació amb les empreses i entitats imputades per l’Audiència Nacional pel presumpte pagament de comissions en obres i serveis públics que afecten al municipi com és el cas de la construcció del Nexe- Espai de Cultura.

A banda, l’actual govern municipal, format per l’alcalde, Joan Carles Batanés i 5 regidors regidors de Gent fent Poble, també vol recordar que va rescindir de forma amistosa el contracte amb l’empresa de serveis de neteja Urbaser (que es troba entre els imputats), per un incompliment reiterat del servei.

Cal recordar que a l’octubre de 2015 agents de la Guardia Civil van realitzar un escorcoll a l’Ajuntament després de la creació d’una comissió d’investigació interna per part del propi ens santfruitosenc després d’intuir diverses irregularitats en el procés de construcció de l’equipament municipal.

L’Audiència Nacional investiga quinze empreses i entitats pel cas del 3%. El jutge creu que podrien haver pagat comissions a l’antiga Convergència a canvi de l’adjudicació d’obra pública. Entre els contractes que s’investiguen n’hi ha de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, d’aquí el comunicat de l’ens santfruitosenc

El magistrat investiga les empreses pels delictes de tràfic d’influències, suborn i blanqueig de capitals i les ha cridat a declarar per a principis de juliol. Entre aquestes empreses hi ha la Fundació ACS i les constructores Copisa, Teyco i Urbaser.