L’ACB suspèn la fase regular i el Baxi Manresa ja no jugarà més partits aquesta temporada

128

Aquest matí, l’ACB s’ha reunit telemàticament amb els clubs que formen la Lliga Endesa de bàsquet, entre ells el Baxi Manresa, i han decidit, per unanimitat, suspendre la fase regular de la lliga. Tot plegat, com a resposta a la impossibilitat d’acabar el campionat per la situació actual.

Paral·lelament, l’Associació de clubs ha decidit el nou full de ruta per acabar la temporada. Es tracta d’un torneig que el disputaran els 12 primers classificats de la taula actual. Això vol dir que el Baxi Manresa no formarà part d’aquest torneig perquè és tretzè. I això també vol dir que la temporada pels classificats entre el tretzè i el setzè s’ha acabat.

Aquest torneig, que sí que el jugaran equips catalans com el Barça (líder) i Joventut de Badalona (dotzè), es disputaria en una seu única i en un escenari encara per a determinar. Es parla que podria ser o bé a les Canàries o bé a Andorra. El que sí que ha determinat la lliga és que no hi haurà descensos aquesta temporada.

D’altra banda, l’ACB s’ha fixat el 31 de maig com a data límit per a decidir la disputa de la fase final o donar per acabada la Lliga Endesa. I també s’ha fixat el 10 de juliol com a data límit per a la finalització del torneig. Un detall important és que en cas de no acabar-se la lliga, el títol quedaria desert i per tant, no hi hauria campió

Els dotze equips estaran dividits en dos grups de sis que ja s’han decidit en la reunió d’aquest matí. Així doncs, al grup A hi haurà: Barça, Tenerife, Bilbao, Baskonia, Unicaja i Joventut. Mentre que al grup B hi haurà: Madrid, Saragossa, Andorra, València, Burgos i Gran Canària. Hi haurà semifinals i finals, ambdues a partit únic.