L’ACA inverteix més de 4 milions d’euros per millorar el sistema de sanejament del Bages

182
El director de l'ACA i les autoritats locals durant la visita a la depuradora de Rajadell. - Foto: ACA
El director de l'ACA i les autoritats locals durant la visita a la depuradora de Rajadell. - Foto: ACA

Les obres beneficiaran a més de 2.700 habitants de quatre poblacions diferents.

Els treballs s’han dut a terme a les depuradores dels diferents nuclis de Rajadell i Valls de Torroella. Segons informa l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en aquests moments queda pendent la construcció de l’escomesa elèctrica per dotar d’energia elèctrica les plantes. El director de l’ACA, Lluís Ridao, va visitar ahir dilluns les depuradores reformades.

En concret, a la planta de Rajadell s’hi ha invertit 3 milions d’euros i tindrà una capacitat per tractar l’aigua equivalent a una població de 2.050 habitants al dia. Les obres permetran el sanejament de les aigües residuals dels municipis de Rajadell, com són els nuclis de les Casetes, el nucli antic, l’estació, i els Molins. També al terme de Fals, a Fonollosa. Uns treballs que han comportat la construcció de 4,3 quilòmetres de col·lectors i quatre estacions de bombament.

Pel que fa a Valls de Torroella, les obres s’han dut a terme al nucli de la població que pertany al terme municipal de Sant Mateu de Bages i a Palà de Torroella, que correspon a Navàs. Per depurar les aigües residuals de Valls de Torruella s’ha construït una depuradora de tipus biològic, que ha suposat una inversió superior al milió d’euros i amb una capacitat per tractar un cabal equivalent a una població de 660 habitants. També s’han construït més d’1,1 quilòmetres de xarxa de col·lectors i dues estacions de bombament. Pel que fa al terme de Palà de Torroella, s’han construït dos dipòsits nous.