Santa Eugènia de Relat - Foto: C.I.C. Moià
Santa Eugènia de Relat - Foto: C.I.C. Moià

La població bagenca continua apostant per les telecomunicacions i vol fer arribar la fibra òptica a tot el terme municipal.

Es tracta d’un sistema de fibra òptica que arriba a través d’una antena. Això permet fer arribar la connectivitat a habitatges que estan fora del nucli urbà com són masies o cases rurals. De fet, els primers usuaris ja han començat a rebre el senyal d’internet.

Aquelles masies que ho sol·licitin podran disposar del servei d’internet de banda ampla després que se’ls instal·li una petita antena receptora i el router corresponent. Aquesta xarxa de fibra òptica és propietat de l’Ajuntament d’Avinyó. Actualment, el sistema dona servei d’internet a 403 domicilis i empreses. A més, també fa arribar la televisió digital a 431 habitatges. 

L’internet arriba a la torre de comunicacions situada al serrat del Ferrer i des d’allà s’envia a les antenes situades a les masies de Vilapuda de Dalt i l’Oliva. Des d’aquestes, la xarxa s’estén fins les masies de la zona de Relat. En total, més de 20 masies es troben dins d’aquesta àrea de cobertura: els Torrents, les Casetes de Relat, les Esglésies o la rectoria de Santa Eugènia de Relat en són alguns exemples.

L’equip de govern ha indicat que l’entrada en funcionament de les antenes de Relat significa “un pas important en el camí de fer arribar la banda ampla a tot el terme municipal”.