La xifra d’ingressats per la COVID-19 a Sant Joan de Déu puja a 77

109

El número d’ingressats per contraure el coronavirus és de 77 a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa – 20 més en les darreres 24h -, segons ha pogut saber Ona Bages. Mentre que una quarantena de persones amb símptomes estan pendents de fer-se les proves. El nombre de persones que han perdut la vida és de 7, després de confirmar-se ahir una nova mort. Pel que fa als sanitaris confinats, la xifra ja arriba als 124, 15 dels quals han estat diagnosticats com a positius. Per ara però, cap sanitari ha hagut de ser ingressat i es mantenen tots confinats a casa seva.

D’altra banda, la crida de material que va fer Althaia el passat dijous ha estat tot un èxit. Des de llavors, Sant Joan de Déu ha rebut 913 mascaretes i també material com bates impermeables, guants i ulleres protectores. Althaia manté la crida per xarxes socials i segueix fent gestions amb proveïdors i el Departament de Salut per seguir rebent material.

Finalment, segons ha pogut saber Ona Bages, de moment a Sant Joan de Déu no tenen problemes de personal. Els sanitaris s’han anat reestructurant en diferents equips, mentre uns treballen els altres es mantenen en reserva per si han d’intervenir. Tot plegat recordem també, que al centre s’ha anul·lat l’activitat d’ambulatori i la quirúrgica no urgent.