La venda de panellets al Bages es manté i segueix liderant el de pinyons

241

3 de cada 4 panellets que es venen són de pinyons, que segueixen sent els preferits pels consumidors catalans. Són dades del Gremi de Pastissers, que, a més, preveu una bona campanya, similar a la de l’any passat, en què s’espera vendre 250.000 kg de panellets. Unes dades que recolzen els pastissers de la comarca, ja que aquest any la castanyada cau enmig de la setmana i, per tant, la gent no marxarà.

Tot i el lideratge indiscutible dels panellets de pinyons, els pastissers cada cop s’atreveixen més amb nous gustos i propostes. Un dels que ho ha fet és el Forn de Cabrianes, que també en fa de cafè, d’òs de sant, de codony i d’esgarrapat de taronja. També ho ratifica la Pastisseria Dani de Sant Fruitós, que a més, en fa de clara d’ou, i asseguren que també tenen molta tirada. Ho ha dit la seva propietaria, la Susana López:

Tot i que els forns de poble, com la Pastisseria Dani, tenen més vendes que els altres anys, el Forn de Cabrianes de Sallent assegura que no ha notat cap diferència. Ho justifiquen explicant que cada cop hi ha més tradició de fer-los en família.

Tampoc noten molta diferència de vendes a Santpedor respecte d’altres anys. Això sí, diuen que es concentren en els últims dies. Ho expliquen des del Forn Rovira, on no veuen grans diferències de vendes en comparació anys anteriors. En canvi, asseguren que aquest any se’ls estan concentrant totes les vendes en els últims dies:

Altres forns del poble, com el forn de pa Selga, corroboren que la producció no baixa respecte d’altres anys. I en quant a la varietats, a Santpedor aposten per les varietats de panellets de sempre.

I quan s’acosta aquesta època s’esgoten els pinyons dels supermercats. Aquest és el cas dels establiments de Sant Fruitós que, des de fa dies, no tenen pinyons als seus prestatges. Sí que hi ha, però, ametlles. Això retifica, doncs, que els panellets de pinyons són els preferits dels catalans.