Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN
Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN

Les xifres al Bages van en paral·lel al conjunt de Catalunya: el virus accelera la seva propagació. La única diferència és que el risc de rebrot ha baixat dels 222 punts del passat dimarts, als 191 registrats ahir dilluns. El risc de rebrot al Bages baixa per sota dels 200 punts, un fet que no passava des d’inicis d’octubre. Aquesta baixada consolida un descens que ja és de 717 punts en poc més de l’últim mes.

La velocitat de contagi, però, ha crescut respecte de les darreres setmanes, però encara es troba en un índex de descens de contagis, o sigui per sota d’una Rt d’1, amb 0,95. La velocitat de contagi de les darreres setmanes al Bages s’havia situat per sota de 0,9. A Manresa ciutat les dades són similars, amb un risc de rebrot de 212 punts i una velocitat de contagi de 0,88.

Una de les principals explicacions a aquest increment dels contagis és l’arribada de la variant britànica del virus als hospitals manresans. La bona notícia de les últimes hores és que aquests hospitals han registrat menys ingressats a les UCI.