La Vall de la Grevalosa s’oposa a la instal·lació d’un parc eòlic format per 30 molins

184

Un avantprojecte per posar 30 molins de vent a la Vall de la Grevalosa ha fet posar el crit al cel als veïns. L’ha presentat una empresa d’Alemanya i afecta a Castellfollit del Boix, Aguilar de Segarra i Rajadell. Tant Ajuntaments com habitants de la zona critiquen que ningú els ha avisat de la intenció de l’empresa.

La Vall de la Grevalosa és una zona on hi han invertit una gran part del pressupost per fer-la turística, especialment l’Ajuntament d’Aguilar de Segarra. A la Vall hi ha restes visigòtiques, medievals i el Castell de Castellar, construït al segle X i declarat bé cultural d’interès nacional. L’alcalde de Rajadell, Josep Maria Lluch, explicava a La Central que posar molins de vent podria fer que la inversió quedi en paper mullat.

I l’alcalde d’Aguilar, Pere Aliaguilla, deia que la solució és tan fàcil com parlar-ho amb Ajuntaments i veïns abans de fer res.

I en la mateixa línia van l’Adrià i el Valentí, dos veïns que formen part de l’associació ‘Salvem la Grevalosa’, que s’ha creat per protestar contra els molins.

En el cas dels molins de vent a la Grevalosa, l’energia que generin anirà a Calders, travessant tot el Bages. En el camp de les energies renovables, la comarca és la segona amb més superfície fotovoltaica sol·licitada.