La vaga d’examinadors deixa les autoescoles de la comarca contra les cordes

211
Examinadors de carnet de conduir a la Zona Pistes de Manresa on es fan els exàmes FOTO-ZONA PISTES MANRESA
Examinadors de carnet de conduir a la Zona Pistes de Manresa on es fan els exàmes FOTO-ZONA PISTES MANRESA

MARCEL TARAZONA, YLÈNIA MORROS, CRISTINA PLANS.- La vaga dels examinadors de carnet de conduir engegada a principis de juny i que s’allargarà fins l’agost està deixant les autoescoles en una situació molt compromesa. Sense examinadors no hi ha dates per examinar-se i els alumnes no s’apunten a fer pràctiques de conducció. Una situació que posa contra les cordes les autoescoles just en el període, l’estiu, en què sol haver-hi més activitat.

Com a conseqüència moltes autoescoles s’han vist obligades a acomiadar treballadors o fins i tot a tancar les seves portes. I és que si no hi ha exàmens, no hi ha matrícules. I si no hi ha matrícules, no hi ha ingressos. És per això que algunes companyies intenten adaptar-se a la situació i aprofitar, per poc que sigui, els dies d’examen tot i ser fora de la comarca. El director de l’autoescola Sallentina de Sallent, Josep Maria Prat, explica que la setmana que ve acompanyarà els seus alumnes a Barcelona perquè puguin fer l’examen de teòrica:

Aquest serà l’últim examen teòric de l’estiu, però de pràctic no n’hi haurà cap més fins al setembre. Això ha provocat que molts alumnes hagin prescindit d’apuntar-se a les autoescoles, que cada vegada tenen menys matriculats per culpa de la incertesa de no saber si podran treure’s el carnet de conduir. Aquest és el cas de l’Autoescola Àngels de Santpedor:

Això sí, les autoescoles donen suport a la vaga. Entenen els motius dels examinadors, que reclamen des del 2015 més seguretat a l’hora de comunicar les notes als alumnes, i un augment de les seves nòmines perquè, afegeixen, “estem exposats als perills de la carretera”. De fet, moltes companyies bagenques han donat suport a la concentració que va haver-hi ahir a Barcelona per exigir que el Govern posi fi a la situació.

La previsió actual és que la vaga es converteixi en indefinida a partir del setembre a causa de les postures enfrontades entre els examinadors i la DGT, que per la seva banda estima que aquest estiu s’hauran cancel·lat més de 31.000 exàmens pràctics de conduir arreu de Catalunya.