La preseentació de les dades de matriculacions de la UVic-UCC. - Foto: ACN
La preseentació de les dades de matriculacions de la UVic-UCC. - Foto: ACN

La UVic-UCC supera per primera vegada els 10.000 estudiants. Aquest curs 2021-2022 ha augmentat un 9% el nombre de matriculats. És un increment que s’ha notat especialment en les carreres de salut com són medicina o infermeria que, precisament, es fa a la FUB.

El rector de la universitat, Josep Eladi, deia que aquestes xifres situen la Universitat de la Catalunya Central en el mapa català.

S’ha de tenir en compte que aquest és el primer curs en què la UVic-UCC incorpora Elisava dins d’aquesta federació universitària, única a Catalunya. D’aquesta manera, sense tenir en compte les matriculacions en la nova Facultat de Disseny i Enginyeria, el creixement global de la matriculació és d’un 6% i el de nou accés d’un 7%. Pel que fa als graus, l’increment de nou accés és d’un 21% i es cobreixen el 84% de les places ofertades –8 punts més que el curs anterior. L’interès dels estudis en ciències de la salut continua a l’alça. En el cas de Medicina, l’any passat hi va haver 700 demandes i aquest curs han passat a ser 1.103 sol·licitants. Pel que fa a les matrícules d’aquest curs, hi ha 157 estudiants de nou accés. El rector, Josep Eladi, explicava les dades.

A més, la universitat continua deseplegant el grau en medicina i aquest any farà per primer cop el cinquè de sis cursos que té la carrera. L’any que ve, de fet, acabarà la primera promoció. La xifra global d’estudiants que cursen Medicina al centre és de 488 estudiants. La matrícula del primer curs ha crescut un 7% respecte al curs anterior.