La Unió de Consumidors de Catalunya presentarà a Sallent la seva delegació del Bages

269

La Unió de Consumidors de Catalunya presentarà dimarts que ve a les 19h, a la Sala Vilà i Valentí de Sallent, la nova delegació que obrirà al Bages. Una regió, la Catalunya Central, que compta amb poques organitzacions d’aquest tipus. El president i el tècnic jurídic de la UCC, Salvador Domínguez i Ignasi Bouffard, presentaran l’acte en què explicaran la tasca que porten a terme des d’aquesta entitat, que pretén “informar i assessorar als consumidors en tots els temes de consum de Catalunya, perquè els seus drets no siguin vulnerats, de forma totalment gratuïta”. Així ho assegura un dels portaveus de la nova delegació de la UCC al Bages, Climent Sensada:

 

La presentació serà en format xerrada, en què es parlarà de temes que han generat recentment tensions a molts consumidors com són l’IBI i les clàusules sòl de les hipoteques. Sobre l’impost de béns immobles s’explicarà que molts ajuntaments cobren sobre una riquesa inexistent i com el ciutadà té dret a demanar, quan passa això, que el consistori li retorni els diners. Pel què fa a les clàusules sòl -topalls que molts bancs incloïen a les hipoteques i que posaven límit a la baixada dels interessos-, s’explicarà en què consistia exactament aquesta mala pràctica i com s’ho han de fer els ciutadans afectats per demanar el retorn dels diners que s’haurien estalviat en cas de no existir aquestes clàusules que tant el Govern com el Tribunal de Justícia de la Unió Europea han fet anul·lar per abusives.

A més, també es parlarà de l’actual situació de la C-16, els descomptes de la qual finalment inclouen Sallent -des de fa dos mesos- després de moltes reivindicacions i recollides de firmes denunciant la desigualtat respecte altres municipis de les rodalies de Manresa.

Cartell Informatiu
Cartell Informatiu