La Transèquia torna amb un munt d’activitats pels més petits

114
RdP presentació Transèquia 2016

La 32a edició de la Transèquia, la caminada que ressegueix la Sèquia des de Balsareny fins al Parc de l’Agulla de Manresa, torna el 6 de març amb activitats especials per als infants i algunes novetats al llarg del recorregut.

L’any passat va rebre 4.299 persones entre totes les modalitats, la d’anar a peu, en bicicleta, corrent i en handbike i aquest any espera superar la xifra amb la incorporació d’algunes novetats. El regidor delegat de Turisme i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, Josep Alabern; la coordinadora de la Transèquia, Laia Muns; el representant de l’entitat Som 365, Marc Ribas; i un membre de la Junta de la Sèquia, Albert Marsiñach, van ser els encarregats de presentar les novetats en una roda de premsa celebrada ahir al Centre de Visitants del Parc de l’Agulla.

Es mantenen els tres punts de sortida des de Balsareny, des de Sallent i des de Santpedor, però amb més avituallaments i diversitat de menjar. També amb alimentació específica pels corredors, gràcies a la participació de nous patrocinadors que facilitaran el subministrament de barretes energètiques. S’afegiran uns lavabos mòbils a Sallent i a Santa Anna a petició dels participants de l’any passat que van respondre una enquesta de valoració.

La novetat més espectacular serà la Minitransèquia per menors de 3 a 12 anys que estarà repartida per tot el Parc de l’Agulla d’11 a 2 del migdia, mentre arriben els participants de la Transèquia. El Parc de l’Agulla s’omplirà d’inflables, tallers de cuina, d’arqueologia, de maquillatge i tatuatge, de bicicletes i tricicles i també s’explicaran contes en anglès i en català. El preu per participar en algunes de les activitats de la Minitransèquia serà de 3 euros i també inclourà un esmorzar. Hi haurà un espai de mostres per a les entitats i un bon plat de cigrons pels qui arribin amb gana de fer la transèquia.

La Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia és l’encarregada d’organitzar la Transèquia, per tercer any consecutiu. El vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, Josep Alabern, va dir a la roda de premsa que l’objectiu d’aquest any és consolidar-se com a organitzadors.