La Transèquia 2021 durarà 3 setmanes i destinarà els beneficis a Althaia i Sant Andreu Salut

195

Si l’any passat va ser pràcticament l’última activitat abans del confinament, la d’aquest 2021 serà una edició de la Transèquia completament reinventada i amb una vessant solidària pensada per fer front a la COVID. En total hi haurà 6 recorreguts diferents per escollir entre els pobles de la Sèquia i es podran fer entre el 7 i el 31 de març.

Específicament, els recorreguts estan a Balsareny, Sallent, Sant Fruitós, Santpedor i dos d’ells a Manresa. La coordinadora de la prova, Laia Muns, explicava a la presentació que tots tenen la mateixa dificultat.

Com a novetat, aquest any no s’ha posat en marxa el voluntariat que ha fet possible tantes altres edicions. Per això, no es podrà fer ni amb handbike ni amb bicicleta perquè requereix la col·laboració de diverses persones.

Ni tampoc es podrà fer la mini transèquia. Tot i això, l’organització ha renovat el web i cada divendres penjaran un repte que han fet amb la col·laboració de l’institut Guillem Catà.

Les inscripcions es poden fer a través del mateix web i tenen diferents preus, amb diferents recompenses segons les aportacions. La mínima és de 5 euros. Tots els beneficis aniran destinats a la lluita contra la COVID. Dels diners que s’aconsegueixin, Althaia hi afegirà el 50% i obrirà un concurs pels investigadors de la Fundació. A més, tindran millor valoració els projectes que proposin col·laborar amb Sant Andreu Salut. Antònia Raich, de la unitat de mecenatge de la Fundació Althaia, explicava perquè és important fer recerca desde Manresa.