Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

La tendència positiva frena en sec i torna el risc alt de contagi al Moianès

La comarca passa de risc zero a tenir un risc alt i una velocitat de propagació del virus d’1,71.

Fa una setmana, el Moianès destacava com l’única comarca de Catalunya que no havia sumat cap nou positiu durant els darrers 7 dies. Ara, amb la detecció de 6 nous contagis, es dóna per acabada una tendència a la baixa que feia un mes que s’observava. 

A tot això, el risc de rebrot es situa en 105 punts i la velocitat de propagació es dispara fins als 1,71 punts, per sobre de l’1 que seria el recomanable. 

Per entendre aquest repunt en els contagis hem de tornar a mirar a la incidència als centres educatius. En aquest cas, trobem un positiu a l’Escola Pia de Moià, que no ha afectat al rendiment habitual del centre, però un altre que sí que ha obligat a confinar un grup de 20 persones a l’escola Sesmon d’Oló. De fet, els únics pobles del Moianès amb algun contagi són Santa Maria d’Oló, amb 3; Moià, amb 2 i Calders, amb 1. 

D’altra banda, aquesta setmana s’han posat 322 vacunes de la primera dosi i 366 de la segona. En total, més de 5.700 moianesos han rebut una vacuna i gairebé 3.500 la pauta completa.