La Taula de la Mobilitat de la Catalunya Central celebra la seva primera reunió

196
Taula de Mobilitat (Cervera)

La Taula de la Mobilitat de la Catalunya Central celebra la seva primera reunió. L’òrgan, que busca promoure la participació del territori, s’ha emplaçat a formar un grup de treball tècnic. 

L’òrgan vol facilitar la participació del territori en la gestió i planificació de la mobilitat. Durant la sessió, telemàtica, els membres de la Taula s’han emplaçat a formar un grup de treball tècnic per analitzar els diversos aspectes de la mobilitat i també a incorporar en un espai de treball a associacions i entitats del territori.

Entre les funcions de la nova taula de mobilitat hi ha elaborar les propostes per a la planificació dels serveis de transport públic i l’establiment de programes d’explotació coordinada per a tots els operadors públics o privats. Alhora permetrà als participants fer propostes per a la planificació de les infraestructures de transport públic en el marc dels instruments de planificació d’infraestructures del Govern i del pla director d’infraestructures de l’ATM de Barcelona. També formular i definir propostes respecte a la política de tarifes dels serveis de transport públic.

Altres objectius són elaborar propostes per millorar la seguretat en el transport; i per a l’ús racional de les vies i de l’espai públic.