La propagació de la pandèmia ha avançat de pressa al Moianès tenint en compte que els casos detectats en els últims set dies han estat 93. Aquests casos destacats amb PCR s’han multiplicat per 4,5 en tan sols una setmana. De fet, la setmana anterior es va notar un increment delectant-se 22 casos nous. Els altres indicadors de l’evolució de la pandèmia també es disparen: l’índex de risc de rebrot s’enfila fins als 2186 punts i la taxa de reproducció de la pandèmia arriba als 2,76.

Repassant les dades per municipis a Moià es nota l’augment més significatiu amb 47 casos nous detectats l’última setmana, la setmana anterior es van detectar 9 casos nous a la capital de la comarca. L’índex de risc de rebrot és de 2246 punts i la taxa de reproducció arriba als 2,66 punts.

A Castellterçol l’escalada de casos és similar amb 14 casos nous detectats quan la setmana anterior es van trobar 5 casos nous. L’índex de risc de rebrot és de 1661,74 punts i la taxa de reproducció arriba als 2,27 punts.

A Calders també preocupa la forta pujada de casos on s’han detectat 12 positius nous aquesta setmana L’índex de risc de rebrot és de 3951,89 punts i la taxa de reproducció arriba als 2,74 punts.

A Santa Maria d’Oló encara no es noten en les dades aquest repunt generalitzat tant a la Comarca com a escala de tot Catalunya, i de fet es redueixen el nombre de casos nous detectats amb 1 cas nou aquesta setmana i dos casos la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot es manté en 83 punts i la taxa de reproducció en 0,29.

En alguns dels pobles amb menys de mil habitants de la comarca s’han detectat els primers casos aquesta setmana després de no tenir-ne cap cas les setmanes anteriors. És el cas de Castellcir, l’Estany i Collsuspina on s’han detectat entre 3 i 4 casos nous l’última setmana.

A Sant Quirze de Safaja i Monistrol de Calders s’han detectat 6 i 3 casos nous aquesta setmana, els dos municipis tenien dos casos positius la setmana passada.