La setmana en cinc minuts

332
Laura Vilagrà és la primera santpedorenca que és consellera de la Generalitat - FOTO: ACN
Laura Vilagrà és la primera santpedorenca que és consellera de la Generalitat - FOTO: ACN

Laura Vilagrà es converteix en la primera santpedorenca en arribar a consellera de la Generalitat

Laura Vilagrà es va convertir el passat dimecres en consellera de Presidència en substitució de Meritxell Budó. D’aquesta forma, es converteix en la primera santpedorenca en assolir un càrrec d’aquesta rellevància. Anteriorment, va ser alcaldessa del seu municipi entre el 2003 i el 2015, diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2011 i membre del Consell Comarcal del Bages.

També a treballat a la Fundació AMPANS i com a monitora de natació.

 

Sallent recupera el color de les Enramades amb un format atípic

Les Enramades de Sallent se celebraran del pròxim dimecres 2 de juny fins al dilluns 6 i tornen aquest 2021 després de la seva cancel·lació l’any passat a causa de la pandèmia. La tradicional festa sallentina torna amb un format diferent i adaptat a la nova normalitat. Els actes es concentraran a l’últim tram del Passeig de la Biblioteca, amb un recinte tancat que acollirà concerts i espectacles amb els voltants enramats.

L’organització de les Enramades va a càrrec de l’Associació d’Amics de les Enramades.

 

Neix la campanya “cap llar sense aliments” amb la col·laboració del Banc dels Aliments

La pandèmia ha incrementat la demanda als bancs dels aliments de tot Catalunya un 30% el darrer any. Per això, la Fundació La Caixa i Caixabank han impulsat la segona edició de la campanya “cap llar sense aliments”.

A Manresa, la campanya també compta amb el suport del banc d’aliments que, en el darrer any de pandèmia ha hagut d’atendre ja a unes 7.200 persones. Sor Lucía Caram és la fundadora de la Plataforma dels Aliments de Manresa.

 

Acció Lila denuncia que l’ajuntament de Manresa encara no ha mogut fitxa per garantir els avortaments

El col·lectiu feminista Acció Lila recorda el compromís de l’ajuntament manresà al ple del passat mes de desembre pel qual el consistori es va comprometre a “a treballar per garantir l’exercici del dret a l’avortament a l’hospital que gestiona la Fundació Althaia a Manresa. I fins ara només hem vist paraules”.

Acció Lila recorda que el consistori manresà participa del Patronat d’Althaia amb dos membres, per la qual cosa exigeixen que “pressionin activament a la institució”.

 

La Fira d’Artés lliura els premis de la 60a edició

La comissió de la tradicional fira va lliurar uns guardons que, en condicions normals, entrega com a reconeixement a la participació en l’esdeveniment. La fira enguany s’ha celebrat en un format excepcional, de forma virtual i amb menys premiats. Tot i això, l’Ajuntament d’Artés i la comissió de la fira han volgut agrair un any més la participació i la implicació de les empreses expositores. Tant l’alcalde, Enric Forcada, com el regidor de Promoció Econòmica, Xavier Robles, han expressat la voluntat de seguir apostant per la fira d’Artés tot desitjant que l’any que ve pugui ser presencial.

El jurat ha decidit atorgar el trofeu a millor expositor virtual a l’empresa “Nou Motor”. A nivell d’automoció, també el “Grup Maas” s’ha endut el trofeu al darrer model presentat a la fira virtual. Pel que fa a l’oferta més atractiva, el reconeixement ha sigut pel sistema de guiat professional presentat per “Agrícola Fargas”, mentre que el premi a la innovació tecnològica ha sigut per “Mecàniques Bover” i el seu sistema de control de purins. Finalment, el distintiu a la iniciativa més respectuosa amb el medi ambient ha sigut per l’empresa “ISVED”, per les estufes de pèl·let amb tecnologia de condensació.