Imatge d'un dels mòduls instal·lats pel Departament de Salut
Imatge d'un dels mòduls instal·lats pel Departament de Salut

Salut ja té instal·lats tres mòduls de reforç als CAP al Bages i al Moianès

La Regió Sanitària de la Catalunya Central ja té instal·lats deu mòduls de reforç  l’atenció primària dels quals tres es troben al Bages i al Moianès. Concretament, a les poblacions de Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós de Bages i Moià. Properament se’n podrien instal·lar també a Santpedor, Navarcles i Sallent.

Es tracta d’uns mòduls situats en espais municipals o de titularitat del departament i es treballa amb la idea que la permanència d’aquests mòduls sigui d’entre dos i quatre anys en funció de les necessitats. L’objectiu és desenvolupar activitat i no covid en circuits diferenciats pe atendre casos sospitosos sense coincidir en l’espai.

Navàs demana a Educació que compri i no llogui els edificis de l’Escola Diocesana

El Ple de l’Ajuntament de Navàs va aprovar per unanimitat la moció, presentada per tots els partits polítics amb representació, en què es demana al Departament d’Educació que compri i no llogui els edificis l’Escola Diocesana que, el curs 2022-2023, passarà a ser de titularitat pública tal i com recull l’acord signat  el  passat mes de febrer. Aquest acord també afecta l’Escola Sant Josep.

En aquest sentit, l’Ajuntament considera que es troba en una situació més que favorable per tal d’aconseguir un edifici en propietat on l’alumnat del poble pugui desenvolupar les seves tasques escolars. I, tot això, tenint en compte que els darrers 10 anys les famílies que han apostat per una escolarització pública en la secundària dels seus fills i filles, ho han hagut de fer en mòduls prefabricats.

 Sallent enllesteix el tram de via verda que uneix el nucli urbà amb el futur Parc de l’Estació

Des de finals de 2020Sallent compta amb un nou tram de via verda, el Passeig de l’Estació, que enllaça el nucli urbà amb el futur Parc de l’Estació, a la zona de l’Institut Llobregat. El tram comença a l’entrada del parc de bombers i finalitza al costat de la nau Deuseuras, amb un recorregut de 400 metres aproximadament. Des de la zona del parc hi ha la via verda que connecta amb la Botjosa i Cabrianes i és possible anar a peu fins a Manresa, Santpedor o Sant Fruitós només trepitjant via verda.

Manresa crearà 40.000 vals de descompte en comerços no essencials, estètics i de restauració

Manresa enceta una campanya de reactivació per l’economia que, segons els càlculs de l’Ajuntament, tindrà un impacte d’1 milió d’euros. Ho farà creant 40.000 vals de descompte per gastar en comerços considerats no essencials, estètics i en restauració. D’aquesta campanya se’n podran beneficiat 8.000 veïns que en podran descarregar cinc per persona. Per poder gaudir dels vals caldrà fer una compra mínima de 25 euros.

La campanya tindrà un cost per a l’ajuntament de 200.000 euros. Núria Masgrau. regidora de Comerç, espera que uns 400 establiements s’impliquin en la campanya.

Les residències bagenques Ibada i Sant Andreu Salut es fusionen

A nivell jurídic, Sant Andreu assumirà l’àrea d’atenció a les persones grans. En paral·lel, Ibada mantindrà sota el seu paraigua l’activitat social, cultural i educativa, tres àrees que no formen part de l’operació de fusió. L’operació es farà efectiva a finals de juny d’aquest 2021. Les dues entitats mantindran les denominacions dels centres.

Les fundacions han donat a conèixer la notícia a les plantilles aquest dimarts i els han  transmès la garantia que no hi haurà ajustaments a la plantilla ni hi haurà cap canvi en els respectius projectes de futur