Manresa prohibeix circular a més de 30 km/h dins de la ciutat

Des del passat dimarts 11 de maig no es pot circular a més de 30 km/h a les vies urbanes de Catalunya com així indica una nova normativa de caràcter estatal. Fins ara, el límit estava fixat en 50 Km/h. L’objectiu principal de la mesura és reduir la sinistralitat viària, especialment en els col·lectius més vulnerables, com vianants, conductors de patinets o bicicletes.

Les dues excepcions a aquesta normativa són dues travessies en què la limitació continua sent 50 quilòmetres hora. Són els casos de la carretera de Viladordis fins a la C-55, la Pujada Roja, la carretera d’Igualada i a Bufalvent. També són excepció els  carrers de plataforma única per a vianants i vehicles on es manté el límit de 20 quilòmetres per hora.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet constitueix el Consell de Salut

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha constituït el Consell de Salut. Es tracta d’un òrgan de caràcter consultiu que promourà la participació i la coordinació de tots els col·lectius que tenen relació d’alguna manera o altra amb la salut. L’objectiu principal és fer realitat propostes concretes per a la millora del benestar de la ciutadania. El grup farà un seguiment del Pla de Salut Local, analitzarà les dades de salut al municipi, tindrà un paper d’assessorament en la tria de prioritats i línies de treball, proposarà millores de funcionament dels serveis de salut i, finalment, actuarà per aconseguir una major participació ciutadana en aquest àmbit.

Un nou canal de Telegram informa sobre el model de recollida amb contenidors tancats a Balsareny

Balsareny ha consolidat el model Separa Obre Tanca de recollida de residus amb contenidors tancat i això s’ha notat en un augment de l’índex de recollida selectiva. Per aquest motiu, el Consorci del Bages per a la gestió de residus, juntament amb l’Ajuntament de Balsareny, ha creat un canal de Telegram on s’informarà de manera periòdica sobre la recollida de residus al municipi amb consells per millorar la separació a casa i dades d’interès.

Per seguir-lo només cal tenir l’aplicació Telegram instal·lada i cercar el canal Separa Obre Tanca Balsareny. També segueix vigent el número de Whatsapp (605 33 28 40).

Sallent té diverses alternatives per finançar la nova residència

El passat mes de febrer Sallent va aprovar el projecte de construir una nova residència d’avis i àvies que s’ubicarà als terrenys de la Fàbrica Vella. La previsió de començar l’obra és de cara a finals d’aquest any i principis del 2022, tot i que s’ha de definir primer com es finançarà. El pressupost total és de 8 milions d’euros i l’Ajuntament en pot aportar 5 aconseguits a través del romanent de tresoreria, la venda de patrimoni immobiliari que té a Barcelona i l’endeutament que té previst “dins uns límits raonables“, segons va explicar al seu dia l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta.

l és en aquest sentit que el grup municipal Fem Poble ha presentat una alternativa: una cooperativa de caire social i sense ànim de lucre que està interessada a aportar el pressupost restant. Aquesta cooperativa és Suara i el seu interès deixa la situació pendent de resoldre la forma jurídica per tirar endavant aquesta col·laboració amb l’Ajuntament.

El territori es manifesta contra la implantació d’energies renovables en sòl agrari

Una seixantena de vehicles van participar en la marxa lenta organitzada per la Xarxa per la sobirania energètica per protestar contra la implantació d’energies renovables en sòl agrari. Va començar al Palau Firal de Manresa i durant dues hores els tractors i turismes van fer camí fins al Congost.

La coordinadora territorial d’Unió de Pagesos, Rosa Calsina, avisava que hi ha moltes altres opcions a part d’implementar energies renovables de manera massiva en terreny agrícola. I el coordinador general de la Unió al Bages, Josep Guitart, hi posava números. Amb el decret llei 16/2019 que dona via lliure a les empreses, el Bages podria sumar en els propers 5 anys fins a 2.250 hectàrees d’energies renovables.

La campanya “A Santpedor qui la fa la caga” acaba amb 75 identificacions en tres setmanes

La campanya “A Santpedor qui la fa la caga” ha acabat la seva primera fase de tres setmanes de duració amb 75 identificacions i 20 animals censats a l’Ajuntament. La campanya té com a objectiu la conscienciació de mantenir els espais públics nets perquè Santpedor esdevingui un poble amable on hi predomini la convivència.  Després de tres setmanes, la regidora de salut pública, Núria Martínez Amat, molt positivament l’impacte que ha tingut la campanya.

Després d’una fase que ha estat informativa, es podran començar a interposar sancions a aquells veïns i veïnes que no tinguin el seu animal censat, xipat o no recullin i netegin els excrements o orins.