La setmana en cinc minuts

177
Imatge del judici als dos condemnats per agressió sexual.
Imatge del judici als dos condemnats per agressió sexual.

Sis anys de presó per als dos acusats d’agressió sexual a Manresa el desembre de 2019

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys de presó i 12.000 euros d’indemnització als dos acusats d’una agressió sexual doble a Manresa que es va produir a Manresa el desembre de 2019.

Inicialment, la fiscalia demanava onze anys de presó per cadascun dels acusats i el jutge els hi ha acabat rebaixant la pena. Durant el judici, les dues joves van assegurar que els dos nois les van intimidar amb un ganivet per mantenir relacions sexuals amb elles. Una de les víctimes tenia 15 anys en el moment dels fets.

Baixen els contagis al Bages però es manté el risc de rebrot alt

El mes de maig comença amb una situació millorada pel que fa a les dades covid al Bages. El risc de rebrot s’ha reduït dels 663  punts als 421 però continua sent molt alt.

També s’ha reduït la velocitat de contagi que ha passat de l’1,89 de fa dues setmanes a l’1,08 dels darrers set dies. A la regió sanitària central hi ha tres ingressats més. Ara n’hi ha 54 i s’han comptabilitzat 5 morts la darrera setmana.

Milloren les dades d’ocupació al Moianès per segon més consecutiu

Actualment, al Moianès, hi ha 681 persones sense feina. Tot i això, a l’abril de 2020, coincidint amb el pic de la pandèmia, hi havia 608 desocupats. Això suposa un increment d’un 12% respecte l’any anterior.

Moià, Calders i Castellterçol lideren la recuperació de l’ocupació al Moianès mentre que a Santa Maria d’Oló i Sant Quirze Safaja l’atur ha augmentat

El rodatge de “La vida sense Sara Amat” de TV3 comença a Cabrianes

TV3 està preparant una nova sèrie de ficció que durà per títol “La vida sense la Sara Amat”. La sèrie s’ha començat a rodar a Cabrianes i seguirà a Puig-Reig. A Cabrianes s’ha habilitat l’antiga fàbrica cal Berenguer del municipi per convertir-se en un quarter de la Guàrdia Civil. Malgrat tot, també es gravarà en altres punts del poble.

El projecte està dirigit per Laura Jou, coproductora també de Pa Negre, i  Fernando Trullols mentre que Maria Morera i Biel Rosell són els actors principals.

Troben prop de 4.000 plantes de marihuana en una nau de Sant Vicenç de Castellet

La plantació s’ha trobat al el polígon Les Vives, a Sant Vicenç de Castellet. El registre en va fer el passat divendres després d’una investigació policial iniciada pels Mossos arran de la trucada d’un veí que alertava d’una possible nau plena de Marihuana. Durant l’escorcoll, la policia va trobar les plantes en diferent estats de creixement i, part de la droga, ja estava a punt per ser comercialitzada. Tres homes d’origen albanès van ser detinguts acusats de formar part d’una organització criminal.

L’ajuntament de Sant Vicenç de Castellet demana millors serveis bancaris per a persones grans

Mitjançant una carta, el consistori demana als bancs que mantinguin l’atenció personalitzada a la gent gran durant tot l’horari d’obertura de les oficines i que es reguli una normativa més justa i solidària.

Aquesta carta s’adreça a les direccions generals dels bancs, al Banc d’Espanya i a l’Associació Espanyola de Banca i a les administracions públiques, entre les quals la Generalitat, el Parlament de Catalunya, el Govern espanyol, els grups parlamentaris i el Congrés dels Diputats