La setmana en cinc minuts

186
La PAHC denuncia que més de quaranta veïns de Manresa es poden quedar al carrer en deu dies
La PAHC denuncia que més de quaranta veïns de Manresa es poden quedar al carrer en deu dies

La PAHC denuncia que més de quaranta veïns de Manresa es poden quedar al carrer en deu dies

Quaranta veïns de Manresa podrien perdre l’habitatge on resideixen després que un jutge ordenés el desallotjament del bloc on viuen. A l’edifici afectat hi viuen una quinzena de menors i persones amb pocs recursos. Els veïns recorden que no són delinqüents i només demanen poder viure. Apart de veïns, l’immoble també acull les seus de l’Escola de Joves, una escola d’alfabetització de dones i un espai de l’Escola Popular.

La PAHC ha rebut la resolució amb sorpresa i demanen la intervenció de les administracions. A més del desnonament, també incorpora una multa de 450 euros.

Alcaldes i alcaldesses del Bages aposten per fer un metro comarcal

El Consell d’alcaldesses i alcaldes s’ha pronunciat a favor sobre els projectes anunciats per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)a Manresa al mateix temps que demana que es construeixi un Tren-Tram o metro comarcal que arribi als pobles del voltant de Manresa.

Els alcaldes i alcaldesses creuen que el tren juga un paper clau a l’hora de proporcionar una mobilitat més sostenible a la comarca. Per això demanen a la Generalitat que el nou tren comarcal aprofiti les vies de mercaderies de Sallent i Súria per crear aquesta nova línia. En Comú Podem va presentar una moció al Consell Comarcal del Bages perquè el projecte Tren-Tram es posi damunt la taula

Sallent posa en marxa el programa “Els serveis socials, més a prop”

L’Ajuntament de Sallent ha posat en marxa un programa social batejat amb el nom “Els serveis socials, més a prop“, adreçat a persones majors de vuitanta anys no usuàries dels serveis socials, que permet als ajuntaments locals ampliar el coneixement sobre la realitat de la població envellida. El programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Desenvolupament Comunitari.

Els objectius del programa són detectar situacions de risc de les persones majors de vuitanta anys, informar de l’oferta de prestacions i serveis del municipi, i conèixer les necessitats actuals de les persones grans i anticipar-ne les futures per oferir-los suport.

El festival CLAM engega motors amb el film ‘El fotógrafo de Minamata’

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM) torna a casa nostra després que l’any passat no es pogués realitzar per culpa de la pandèmia. Serà una edició, la dissetena, híbrida que combinarà projeccions a través de la plataforma Festhome TV amb una quinze de projeccions presencials a Manresa, Sant Fruitós i Navarcles.

Una de les novetats del CLAM 2021 serà un cicle dedicat al públic més jove que posarà l’accent en la comunitat LGTBIQ+. Un altre dels punts forts del CLAM és l’atorgament del Premi Pere Casalàliga. Enguany, amb un punt d’emotivitat per la mort del bisbe balsarenyenc. El guardó recaurà a l’associació Lliga, que treballa per a la reinserció de les dones. Diverses taules rodones i una sessió de cinema indígena completaran el festival CLAM en l’edició del seu retorn.

Denunciats dos empleats de dos aparcaments municipals de Manresa per no registrar els abonaments i quedar-se els diners

L’empresa municipal Foment de la Rehabilitació Urbana de Manresa ha denunciat dos treballadors d’aparcaments municipals de la capital del Bages per presumptament emetre targetes moneder fraudulentes per sota el preu oficial.

Segons explica l’Ajuntament de Manresa, en un comunicat, els empleats oferien abonaments més econòmics a canvi que els hi fessin el pagament de manera directa, sense passar pel registre oficial de l’aparcament.  L’import aproximat del frau, comès als aparcaments municipals de Quatre Cantons i Puigmercadal,  rondaria els 9.700 euros i es van destapar per la denúncia d’un particular.