El Gremi de llibreters es mostra satisfet per les dades d’una diada de Sant Jordi en què esperen superar el 60% de la facturació de l’any 2019. Realment la sensació és molt bona i l’ambient de festa és molt positiu”, assenyala la presidenta del gremi de llibreters de Catalunya, Carme Ferrer. Des del sector destaquen que molts ciutadans van voler sortir de casa per passejar i comprar libres. Algunes parades no donaven l’abast.

Malgrat que va ser molta la gent que va sortir al carrer, en tot moment es van respectar la distància de seguretat i la resta de mesures sanitàries.

Per la seva part, el gremi de floristes xifra en uns quatre milions el nombre de roses venudes El seu president, Joan Guillén, creu que enguany n’han venut més “perquè no hi ha hagut intrusisme”, en referència a les entitats que altres anys també feien parada.

 

La majoria de parades havien acabat les flors vermelles a mitja tarda. A criteri de Guillén això ha estat possible perquè ha sortit “el talent al carrer. El sector ha atribuït les cues que s’han fet a molts establiments al llarg del dia a l’aforament limitat al 30% i defensa que “hi ha hagut molta harmonia” i que ha estat un “Sant Jordi segur”.