La setmana en 5 minuts

88

Llum verda per la reobertura de l’oci nocturn a partir de l’11 de febrer

Ni limitacions d’horaris ni d’aforament. Tampoc passaport COVID. El govern de la Generalitat ha decidit reobrir l’oci nocturn a partir del dia 11 de febrer gràcies a la millora de les dades epidemiològiques. Aquesta serà la segona reobertura des de l’inici de la pandèmia.

La Patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha rebut la notícia amb els braços oberts. Tot i això, lamenten que hagi arribat tan tard i creuen que el tancament durant el Nadal ha sigut innecessari i ha fet augmentar el nombre de contagis.

Passos endavant pel projecte del Cogulló Solar Plant de Sallent

La comissió d’urbanisme de la Catalunya Central va obrir la porta de creació del macroparc solar al runam del Cogulló de Sallent. D’aquesta manera, s’avança perquè el Pla Director Urbanístic de la Mineria es pugui modificar. S’ha obert un període d’al·legacions que durarà 45 dies.

Els Ecologistes s’hi han posicionat completament en contra, ja que consideren que ICL hauria de complir la sentència i retirar el runam que es vol utilitzar per posar-hi les plaques solars. Han avançat que presentaran al·legacions a la modificació del PDU.

Un grup de santpedorencs recollirà signatures a partir de diumenge per repetir la consulta sobre les vaquetes

El grup Santpedor Vaquetes va anunciar aquest dijous que recollirà signatures per repetir la consulta sobre les vaquetes que es va fer el desembre del 2019. Argumenten que la primera votació es va fer per pressions polítiques i creuen que després de 2 anys d’incertesa és moment de tornar a fer la consulta.

En la votació de fa 2 anys van votar el 37% dels convocats i el resultat va ser de 1.150 vots en contra de les vaquetes i 1104 a favor. Diumenge començarà la recollida de signatures, es farà a la plaça de l’Església durant els tres tombs i s’hi exposarà una carrossa reivindicativa. 

El teatre Kursaal de Manresa celebra els seus 15 anys d’història amb un espectacle de circ innovador.

L’espectacle el dirigiran dos manresans, la Rat Serra i l’Arnau Serra, i prometen que es veuran coses a l’escenari que mai s’han vist a Catalunya. S’estrenarà 20 de febrer i les entrades ja es poden comprar.

Abans, però, també s’ha organitzat una exposició fotogràfica anomenada “15 anys de Kursaal en fotografies”. S’exposaran 70 imatges de 14 fotògrafs del territori que han immortalitzat aquests 15 anys d’història del Kursaal. L’exposició es podrà veure a la Plana de l’Om fins al 18 de febrer.

Derrota del Baxi Manresa en el seu debut al Top-16 de la Lliga de Campions.

El Baxi Manresa va caure el dimecres a la pista de l’equip turc Tofas Bursa.
El resultat final en el marcador va ser de 74 a 68. Ni els 31 punts de l’aler estatunidenc Luke Maye, van poder rescatar al Manresa d’una derrota merescuda.

Encara que l’equip del Bages va començar sent superior, al llarg del partit va mostrar un joc molt irregular que va acabar passant factura en el resultat final.  Aquesta és la primera derrota del Baxi Manresa després de 5 victòries consecutives.