La setmana en 5 minuts

84

El Pla de Bages marxa de la Barcelona Wine Week amb el reconeixement dels professionals del sector

En l’entrega de premis es va poder comprovar el reconeixement que els cellers del Pla de Bages han tingut a la feina feta els últims anys. Per exemple, Joan Soler, president de la DO Pla de Bages, va rebre el premi al lideratge enològic. 

Abadal ha tingut el premi a la Identitat Vinícola amb l’Abadal Arboset, un vi fet amb vinyes de 80 anys de 10 varietats ancestrals que s’han conservat en una petita vinya de la Vall del Flaquer. Abadal també ha rebut el premi a la Creativitat ple Dolç de Flama, el vi bullit fet a partir de vi ranci d’entre 40 i 70 anys d’envelliment en bota. el Celler Entrebosc, els de Castellfollit del Boix van rebre el guardó Joves Talents. D’aquesta manera tenca el certamen més gran del sector vinícola de tot l’estat. La DO Pla de Bages hi ha participat amb 10 dels 16 cellers del territori.

El Parc Geològic mundial de la Catalunya Central conserva el segell de la UNESCO

Va obtenir aquest títol l’any 2015, i els experts han considerat que mereix seguir-lo tenint. Dos enviats de la Unesco van avaluar la seva proposta geològica i turística. Van anar a Montserrat per analitzar el centre explicatiu que s’ha obert a l’estació superior del funicular de Sant Joan. També van apropar-se fins a l’antic CAT de Sallent per veure el centre d’acollida encara tancat, on s’exposaran 5 grans plafons lluminosos amb informació sobre el Geoparc. Després van avaluar el conjunt arquitectònic de Castellet, la Casa Torres-Amat de Sallent o les Tines dels Manxons de Callús. Totes aquestes actuacions de caràcter turístic, s’han fet amb els ajuts europeus FEDER, gràcies al Geoparc.

Sant Fruitós impulsa el segon pressupost participatiu amb 85.000 euros

És una iniciativa que va néixer l’any passat amb un pressupost de 75.000 euros i 4 propostes ciutadanes en van resultar guanyadores: El pati de la llar d’infants, una tirolina a Pineda de Bages, una torre de nidificació i, finalment, un jardí de papallones. Àdria Mazcuñán, alcaldessa del poble, en dona més detalls:

tindran fins al 5 de maig per fer les propostes. Un cop recollides, es valorarà la viabilitat dels projectes i l’1 de juny s’exposaran les propostes finalistes. Des d’aleshores i fins a finals del mes de juny s’obrirà el termini perquè tots els ciutadans de Sant Fruitós majors de setze anys puguin votar les seves propostes preferides. Finalment, en el marc de la Festa Major d’Estiu, es presentarà públicament la proposta o propostes guanyadores d’aquesta edició.

Sallent continua la reforma del Passeig Guillem Viñas

El passat 15 de març van començar les obres al Passeig Guillem Viñas de Sallent i es preveu que tinguin una durada de sis mesos. Es realitzarà la reurbanització del passeig central, ja que actualment està urbanitzat de forma precària i amb un pendent acusat i continu. Aquest pendent desapareixerà a través de la construcció de diferents nivells o plataformes que permetran disposar d’espais plans.

Aquestes plataformes estaran connectades amb una vorera en rampa per tal de garantir l’accessibilitat a tot l’àmbit i reduir la presència de vehicles, però mantenint la circulació perimetral. D’aquesta manera, es vol millorar la funcionalitat del passeig i que aquestes plataformes permetin usos lúdics, com per exemple una àrea infantil, o que facin possible acollir-hi actes de manera puntual.

El Baxi Manresa derrota l’Unicaja de Màlaga en el primer partir dels quarts de final de la Basketball Champions Leaugue

Els Manresans van passar per sobre de l’Unicaja de Màlaga en el primer partit dels quatre que s’han de disputar. El resultat va ser de 86 a 63. El joc va estar completament marcat per un primer quart espantós de l’equip visitant, que només va poder anotar 4 punts i en va encaixar 29 dels locals.  El Baxi va estar especialment encertat des de la línia de tres, destacant en anotació Thomasson amb 16 punts, Moneke amb 11 o Francisco amb 12. Una tarda perfecte pels 4.900 espectadors que van assistir al Nou Congost.

El pròxim partit dels quarts de final es jugarà dimarts a dos quarts de nou al Martín Carpena de Màlaga. L’Unicaja intentarà aconseguir la primera victòria per forçar el tercer partit de l’eliminatòria. En canvi, el Baxi Manresa buscarà encadenar la segona i passar directament a semifinals.