Manresa es compromet amb l’equitat en l’esport pel 8-M

L’Ajuntament de Manresa, a través del Servei Integral d’Atenció a les Dones (SIAD) i amb la col·laboració del Consell Municipal de la Dona, ha elaborat un programa d’actes que tindran lloc durant tot el mes de març relacionant la dona i l’esport, com a part dels actes que envolten el 8-M a Manresa.

Tindrà un total de 30 actes. Entre els més destacats, hi ha una exposició sobre els 50 anys del futbol femení a Manresa i sobre l’estat actual de l’esport femení. A més, en l’acte institucional es reconeixeran dones esportistes com a referents de l’esport femení a Manresa. També i durant el mes de març, jugadors i jugadores de clubs de Manresa lluiran al canell bandes liles per reclamar igualtat a l’esport.

Convocada una vaga de 5 dies a l’ensenyament per protestar en contra del nou calendari educatiu

Els sindicats obrers i educatius han convocat una vaga pels dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març d’aquest any. La gota que ha fet vessar el vas ha sigut la imposició del nou calendari sense consultar-ho ni negociar-ho. Així anunciava la mobilització la portaveu de la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya, Iolanda Segura.

Demanen com a mínim una inversió del 6% del PIB per educació, que es reverteixin les retallades i la retirada del nou calendari escolar i del nou currículum entre d’altres. Però per sobre de tot, exigeixen una negociació real amb l’administració i la dimissió del conseller d’educació.

Els carrers de Sallent tornen a celbrar el Carnaval

Després d’un any de parada, Sallent ha celebrat l’edició 45 del seu Carnaval marcat pel retorn a la normalitat. Tot i que les xarangues i comparses van ser reduïdes respecte al que és habitual, la participació en la rua de dissabte i durant tots els actes del carnaval ha estat important. Al Parc Pere Sallés també s’hi va poder celebrar el carnaval infantil on els infants es van trobar amb el seu peculiar rei carnestoltes; el Pollanstrunski. La Núria Cervera, membre de carrilet, ens explicava les ganes que tenien els més petits de celebrar el carnaval.

La música també  va tenir un paper destacat en la festa, amb actuacions de grups de versions com Sixtus i Hey Pachuchos, el tradicional vall de disfresses o amb el grup Zariguella i l’orquestra Tropical.

En busca i captura els 7 bagencs pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera

Se’ls acusa de desobediència, juntament amb una macrocausa que té més de 200 investigats pels fets del novembre del 2019. El regidor de Fem Manresa Jordi Trapé i l’exregidora de la CUP a Navarcles Ylènia Morros, estan en recerca i captura per la justícia després de no haver fet cas a les citacions per declarar davant del jutge. Des del jutjat de Figueres, s’ha ordenat la detenció d’un total de 14 investigats, d’aquests 7 són del Bages: 6 manresans i una navarclina.

El model d’habitatge cooperatiu no té el suport necessari Sallent

Els promotors, la cooperativa barcelonina La Dinamo, no han pogut atraure els socis suficients perquè es pugui engegar. El projecte d’un model d’habitatge cooperatiu amb 18 pisos queda ara en suspens nou mesos després que es llancés la proposta. Ho explica el regidor d’urbanisme i habitatge de Sallent, Miquel Estruch.

El projecte es desenvoluparia a l’edifici situat al carrer del Bisbe Valls, cedit en usdefruit per l’Ajuntament a la cooperativa en 75 anys prorrogables. La previsió és adequar l’edifici amb una rehabilitació integral de l’immoble.