La setmana en 5 minuts

120
Alcaldes del Bages i representants d'Aigües de Manresa després de la reunió. - FOTO: Joel Peña
Alcaldes del Bages i representants d'Aigües de Manresa després de la reunió. - FOTO: Joel Peña

17 ajuntaments denuncien una ofensiva d’Agbar per tenir el servei d’aigües municipalitzat

Tots aquests Ajuntaments tenen el servei públic que proporciona Aigües de Manresa i diuen que se senten pressionats davant la multinacional Suez, que controla Aigües de Barcelona. Creuen que volen eliminar el sistema públic de subministrament que hi ha a la comarca. Ho va explicar l’alcalde de Manresa, Marc Aloy.

Ara, els diferents ajuntaments afectats han fet un manifest conjunt i preparen una resposta davant les pressions i els requeriments jurídics que s’estan trobant. L’objectiu és preservar el servei municipal d’aigües.

La Diputació de Barcelona ofereix als pobles amb menys de 5.000 habitants instal·lar caixers automàtics.

Es fa per contrarestar els tancaments de les sucursals bancàries. Josep Argimany va assegurar que seran exigents per garantir un assessorament personal. Ara començarà un procés de sol·licitud obert als ajuntaments perquè els municipis interessats puguin demanar la instal·lació d’un caixer automàtic. Ho deia el diputat d’innovació Josep Arimany.

Per altra banda, el govern va anunciar que farà una proposta de llei estatal per col·locar caixers a tots els pobles amb risc d’exclusió financera. Per fer-ho no s’utilitzaria ni un euro públic, els diners sortirien de les entitats bancàries.

La Transèquia 2022: sense bicicletes, però més sostenible

L’edició 38 de la Transèquia, la caminada popular que recórrer la Sèquia des de Balsareny fins a Manresa, tindrà lloc el pròxim 6 de març. Però aquest any hi haurà unes quantes novetats per tal d’adaptar la tradició als temps de pandèmia. Enguany no hi haurà bicicletes i la sortida serà per franges horàries per evitar aglomeracions. Laia Muns, coordinadora de la Transèquia, ho explicava a La Central d’Ona Bages.

Les inscripcions s’han limitat a 350 participants i s’han suprimit els avituallaments. A banda, també es farà la Mini Transèquia, la setena edició de la tradició adaptada als més petits. Els diners recollits es destinaran al Servei Prelaboral d’Ampans.

La reforma de Cal Clarassó encara la recta final

L’antiga fàbrica tèxtil santpedorenca tenia les obres programades pel gener, però els preus del material han fet que es retardin fins ara. La reforma seria una realitat abans del 2023. Ho explicava L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina.

Costarà un milió sis-cents mil euros subvencionats principalment per la Diputació i els fons europeus FEDER. Un cop s’acabi l’obra, s’hi traslladarà la llar d’avis que ara està a Ca l’Arola, a la Plaça Gran U d’octubre. Codina, però, diu que l’objectiu és que l’espai estigui obert a tot el poble.

El Baxi Manresa debuta a la Copa del Rei després de 18 anys

Ho farà tancant els duels de quarts de final contra l’actual líder de l’Eurolliga i segon classificat a la Lliga Endesa: el Barça de Sarunas Jasikevicius. Al Twitch del Pol Rodríguez, el base Dani Garcia parlava de les opcions de l’equip.

Pel partit a Granada són dubtes dos dels jugadors més importants de l’equip per problemes físics: Chima Moneke i Ismael Bako. La darrera participació manresana va ser la temporada 2003-2004. Aleshores, l’equip manresà va caure als quarts de final contra el DKV Joventut després d’una pròrroga.