Més de 700 persones s’impliquen en el procés participatiu d’ampliació del Parc de l’Agulla

El procés de creació d’aquest pla va tenir en compte les propostes de la ciutadania, que va poder-hi participar de forma telemàtica i amb sessions presencials. En total han sortit 75 aportacions, que es valoraran i es contestaran, sigui per rebutjar-les o per incloure dins del document final. Una de les propostes serà la construcció d’unes piscines obertes a l’aire lliure. Així ho ha definit en Javier Fraga, arquitecte del Consorci de l’Agulla.

Es pretén millorar l’accessibilitat i les activitats lúdiques, sempre sent respectuosos amb el que ja hi ha avui en dia. Les propostes rebudes es tindran en compte per redactar el document que es portarà a la Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central perquè l’aprovi. A partir d’aquí, encara haurà de passar per diferents filtres perquè s’acabi autoritzant.

Ferrocarrils de la Generalitat licita el projecte per allargar la línia de tren fins al Parc de l’Agulla

Suposarà l’allargament de la línia Llobregat – Anoia, des de l’estació de Manresa Alta fins al parc de l’Agulla, amb el conseqüent enderrocament de l’estació Manresa Baixador. La línia utilitzarà les vies existents per on actualment hi circulen trens de mercaderies.L’import de la licitació és de 335.000 euros i contempla la construcció de dues noves estacions: una al barri de la Parada i l’altra a l’entorn del parc. El regidor de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, David Uró va desgranar les conclusions d’aquest projecte, que pretén ampliar i millorar aquest espai. 

A continuació s’haurà de redactar un estudi informatiu en un màxim de 6 mesos. Un cop redactat, es donarà mig any més per al projecte constructiu. 

Pere Aragonès a la nova planta d’Avinent: “El Bages és una comarca amb llarga tradició industrial”

L’empresa ha posat fil a l’agulla a la seva expansió i avui s’ha inaugurat de manera oficial, a Santpedor, el nou espai d’innovació de 8.000 m2. Aquests, però, se sumen als 20.000 que ja té l’empresa. És per aquesta raó que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que el Bages està vivint una gran expansió.

L’objectiu ara de l’empresa és, amb l’aplicació, poder garantir el creixement del grup en un futur, que s’ha fixat passar dels 35 MEUR facturats en l’últim any fins als 50 MEUR el 2025. De fet, el director de l’empresa Albert Giralt, assegurava que ara la finalitat principal és créixer.

L’entitat ecologista Meandre vol aturar l’aprovació del parc eòlic de Castellfollit

Consideren que les localitzacions dels aerogeneradors, a les carenes de Clarena i del Soler, són “inviables”. A més, posa sobre la taula el fet que la línia elèctrica que s’hauria de construir per transportar l’energia fins a Manresa afectaria “de ple” la vall de la riera de Rajadell i l’Anella Verda de Manresa.

Fa un any, el rebuig del territori va aturar el projecte, però ara l’empresa l’ha tornat a presentar en versió reduïda. El nou projecte contempla quatre macrogeneradors menys, quedant així amb cinc, amb torres de 115 metres d’alçada i 170 metres de diàmetre, situats a la part més alta de les serres de Clarena i del Soler. 

El Centre d’Esports Manresa és nou equip de Segona Federació després de guanyar el títol de Tercera.

Ho van aconseguir després de vèncer l’Hospitalet 1-2, amb gols de Javi López i Pau Darbra. Ferran Costa va agafar l’equip fa dues temporades i ara ha aconseguit un ascens històric a l’actual Segona Federació. Ho ha fet en una temporada històrica amb cap derrota fora de casa i a més ho ha fet amb emoció perquè fins a la darrera jornada no es va consumar l’ascens.

A banda del Ferran, un altre de les potes importants del projecte és la seva directiva. Encapçalada per la Ruth Guerrero, qui va arribar fa 2 anys per redreçar el rumb econòmic d’aquest club a prop del precipici. Dos anys més tard ella i la seva directiva han treballat de valent per revertir-ho.