La setmana en 5 minuts

75

El Sant de la verge de Montserrat fa recuperar el turisme

El causant d’aquest repunt va ser la celebració multitudinària de la festa de la patrona de Catalunya. Tant és així que els hotels han hagut de penjar el cartell de complets i el públic català ja es troba en nivells de prepandèmia. El director general de l’empresa de serveis de Montserrat, Josep Altayó, ha explicat que ara falta tornar a enganxar el visitant internacional que suposava el 60% del turisme. 

La celebració de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat d’enguany era especial, ja que es commemora el 75è aniversari de l’entronització de la imatge de la Mare de Déu.

El projecte #100tífiques porta tres dones astronautes a Castellterçol  

Els alumnes de l’institut escola de Castellterçol han gaudit de la conferència “Dones Astronautes”. La ponència s’ha organitzat dins del marc del projecte #100tifiques, que busca fomentar la vocació per la ciència entre les nenes. Pau Gaitán, és director del centre. 

Tres científiques implicades en projectes espacials internacionals han sigut les ponents d’aquesta conferència organitzada per l’institut escola Castellterçol. 

El Grup Local de la Cooperativa Som Energia comença un seguit de conferències pels deu pobles del Moianès. 

L’objectiu és explicar els projectes que volen implantar a la comarca a mitjà termini. La projecció del documental “We the Power” serveix per trencar el gel i generar debat sobre quines iniciatives amb energies renovables es poden aplicar al Moianès. Jordi Terrades membre del grup local explicava quins projectes tenen entre mans.

El Grup Local del Moianès s’ha creat a principis d’any i compten amb 200 socis de la cooperativa a la comarca. Un altre propòsit d’aquest cicle de xerrades és donar-se a conèixer a més veïns.

Manresa queda més incomunicada després que s’hagin eliminat els sis trens semi-directes de l’R4

Ho ha fet a causa de les obres que s’estan duent a terme en aquesta línia, que s’espera que tinguin una durada de 10 mesos. De fet no només afecta a Manresa, afecta a tots els serveis que passen per l’estació de Plaça Catalunya a Barcelona. D’aquesta manera, el servei que escurçava la durada del trajecte Manresa Barcelona a una hora, deixarà d’estar disponible.

Les obres que s’estan fent tenen un pressupost de 470 milions d’euros, i afecten a les línies R-4, R-8 i R-1. Des de la direcció han informat que prioritzen fer combois més llargs per poder dur més gent. La Renfe ha assegurat que un cop estiguin acabades, hi haurà millores a totes les línies de Rodalies.

El Baxi Manresa perd dos partits consecutius. Un a la pista del Baskonia, i l’altre a casa contra el Betis.

El resultat final va ser de 107 a 85 pels de Vitòria, en un partit marcat pels pocs efectius dels manresans. El partit va començar amb una bona primera meitat pel Baxi, que va enfilar el camí cap als vestidors amb una lleuger avantatge. Tot i això, el partit es va trencar al tercer quart. Finalment, els de Pedro Martinez no van tenir possibilitat d’evitar la derrota.

Dimecres va rebre el Betis a casa, però el resultat no va ser diferent. El Baxi es va endur una dolorosa derrota de 96 a 102. El pròxim partit del Baxi serà dissabte a les set de la tarda contra el Canàries fora de casa.