La setmana en 5 minuts

99

Les mascaretes desapareixen de les aules catalanes i de bona part dels interiors.

Aquesta setmana el Govern català anunciava la retirada pràcticament total de les mascaretes en interiors, a excepció de farmàcies, residències, centres sanitaris i transport públic. Amb tot, la presidenta del Comitè Científic Assessor, Magda Campins, recomanava a les persones vulnerables que la segueixin portant en interiors, però també en exteriors amb aglomeracions. En parlava en una entrevista a RAC1.

 

Pel què fa a l’impacte de les interaccions per Setmana Santa, Campins assegurava que s’espera un increment de contagis, però no d’hospitalitzacions. Finalment, Campins demanava prudència, ja que la nova mesura pot fer pensar que el virus està controlat.

Detingut al Pont de Vilomara un dels còmplices del pres de Lledoners fugit durant la visita al dentista

Cap a les 20.30 hores d’aquest dilluns, agents dels Mossos van aturar una motocicleta conduïda per un home i amb una dona de passatgera. Els van detenir al Pont de Vilomara i Rocafort. Tant el noi com la noia es van resistir i el primer va acabar colpejant els agents. Després d’això els van arrestar, al primer per conduir sense permís i portar una moto robada i per agressió als agents, mentre que a la noia per resistència. En arrestar-los, els mossos van comprovar que el noi tenia una ordre de detenció per haver ajudat el pres de Lledoners a fugir dues setmanes abans.

El fugat, es va escapar a principis de mes, aprofitant una visita al dentista a Terrassa. Per aconseguir la fugida, va comptar amb l’ajuda de diverses persones, una de les quals és el jove arrestat aquest dilluns.

Manresa serà escenari d’una nova sèrie de Disney+

La sèrie es titula “Tu también lo harías”, i està dirigida pel cineasta manresà David Victori. L’Anònima serà un dels escenaris de la sèrie. Serà el reflex d’una ciutat decadent, i dins de l’edificació s’hi recrearant varis espais com per exempel una comissaria amb calabós. També s’han utilitzat altres espais com la redacció del diari Regio7, la zona de l’antiga discoteca Menfis, entre d’altres. El mateix Victori explica que la ciutat ha de ser un pol d’atracció pels cineastes.

De fet, el productor de la sèrie, Anxo Rodríguez, explicava la bellesa de la ciutat.

‘Tú también lo harías’ és una sèrie de vuit capítols i tracta sobre un atracament a mà armada dins la línia d’autobús que connecta l’aeroport amb diverses ciutats a prop de Barcelona.

La primera fase de redacció de l’Agenda Rural destaca les principals preocupacions del món rural

Acaba la primera fase de recollida de propostes per a la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya. s’ha tancat amb un total de 282 aportacions dels veïns dels 193 pobles associats. els temes que més preocupen del món rural són el problema demogràfic, un 74% de les propostes hi fan referència i la transició ecològica amb un 71%.

El projecte impulsat per l’Associació de Micropobles de Catalunya, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM); s’ha tancat amb un total de 282 aportacions dels veïns dels 193 pobles associats. 

Joventuts Musicals de Moià impulsa la creació d’una residència d’artistes

permetrà establir un lligam intens amb artistes emergents de tot el país.  El grup que començarà aquest nou projecte serà Tempus Trio, integrat per Maria Tió al violí, Ferran Bardolet al xel·lo i Ricard Rovirosa al piano. L’objectiu és potenciar el talent local i que artistes que han hagut de marxar a fora, puguin mantenir el vincle amb el país. Nona Arola, és directora de l’entitat.

El festival Viñas d’aquest estiu serà la primera oportunitat per veure’ls a la Capital del Moianès, però també faran assajos oberts al públic, activitats orientades a les escoles del poble i de professors al Campus Musical del Moianès.