La setmana en 5 minuts

92

Arriba la setmana santa al Bages

Tots els pobles de la comarca es preparen per les celebracions i anuncien els actes que es faran. A Manresa torna la processó de Divendres Sant. Aquest any, la ruta serà només per dins del barri antic, i començarà mitja hora abans, a les 20h de la tarda.

A Moià, els Armats van fer les tradicionals evolucions la nit de Dijous Sant. Divendres, s’ajuntaran amb les diferents confraries del poble per fer la Processó de Divendres Sant.

Pel que fa a Castellterçol, tornarà a fer la tradicional Moixiganga. Durant una estona el nucli antic de Castellterçol quedarà ple a vessar per veure aquest espectacle únic. Montse Malats, directora de l’esbart, ens explicava què és la moixiganga. 

 

La plaça vella de Castellterçol serà l’escenari d’aquesta representació que només es pot veure el Dissabte Sant. 

Comença la construcció de la nova comissaria de la Policia Local de Sant Fruitós

S’ubicarà al carrer Eugeni d’Ors, a tocar de la plaça Onze de Setembre i l’objectiu és d’adequar-lo a la seva nova funcionalitat. Concretament, s’enderrocarà un sostremort per tal de guanyar superfície i es realitzaran les reformes necessàries en les divisòries interiors, revestiments, paviments, i les instal·lacions elèctriques, de climatització, sanejament, fontaneria, i de seguretat en cas d’incendi.

Aquest canvi d’ubicació dotarà el cos d’agents d’unes instal·lacions més operatives i modernes, que es preveu que estiguin llestes en cinc mesos i mig.

Sallent obté el 70 % de reciclatge després d’implementar el nou sistema

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha publicat els resultats del nou model de recollida a Sallent. Després de les dues primeres setmanes, el percentatge de reciclatge ha passat del 30 al 70-75 per cent.

El nou sistema obliga a separar la fracció orgànica de la resta. Això ha fet que aquesta passi del 5,76 al 14,82 de tones reciclades, amb un augment del 157 per cent. D’altra banda, les màquines expenedores gratuïtes de bosses ja estan instal·lades a la Plaça Anselm Clavé i al Pavelló municipal, però no entraran en funcionament fins al 21 de maig de 2022.

Mapa Literari, una aplicació que ajunta literatura i Manresa

S’han fet una selecció de textos literaris sobre la ciutat vinculats a llocs diferents de Manresa. són escrits de prosa i poesia d’entre els segles 18 i 20 i amb autors com el baró de Maldà fins a Josep Maria Espinàs. El coordinador del Mapa Literari de Manresa, Jordi Estrada, parla d’algunes particularitats de Manresa. 

 

El projecte l’ha impulsat Òmnium Bages-Moianès i la Fundació Independència i Progrés. L’aplicació es pot descarregar des de la web d’Òmnium.

Un històric Manresa elimina l’Unicaja i passa a la Final Four

El partit es va decidir a l’últim segon, amb una canasta de l’escolta Joe Thomasson que va posar una diferència de dos punts al marcador, 89 – 91. El resultat va ser molt igualat durant tot el partit. El Baxi Manresa va aprofitar-se d’un Moneke especialment encertat, amb 24 punts a l’esquena. Thomasson va ser el segon màxim anotador dels Bagencs amb 14.

D’aquesta manera s’acaben uns quarts de final curts, on als Manresans només els hi han fet falta dos partits per passar de ronda. La final de la Basketball Champions League serà entre quatre equips i se celebrarà del 6 al 8 de maig a Bilbao. A part del Baxi, de moment s’han classificat el Lenovo Tenerife i el Hapoel Holon Israelí.