Iniciem la setmana amb el cel cobert en conjunt i algunes precipitacions o plugims que van caient de forma irregular en alguns indrets de la Catalunya Central. En tot cas, força anecdòtic. Al llarg del matí continuarà així, però durant el migdia i tarda s’obriran clarianes i tornaran a créixer nuvolades, que poden descarregar xàfecs i localment alguna tempesta intensa, especialment a punts del Bages o Solsonès. Amb tot, la temperatura es mantindrà molt controlada amb valors màxims que no sobrepassaran els 20 °C.

Demà dimarts, temps similar. Tot i així, l’aire fred es desplaçarà més a l’oest i després d’un matí amb força estones de sol arreu, es formaran núvols d’evolució i en aquest cas, s’esperen ruixats localment intensos al sector oest de la Catalunya Central, especialment a punts del Solsonès, esporàdicament també en alguns del Bages. El migdia, serà clarament més suau i els valors oscil·laran entre els 20 i 25ºC.

I de cara als dies vinents, no fa net. Dimecres novament les tempestes de tarda afectaran molts punts de la Catalunya Central i dijous podria ser el dia més inestable de la setmana amb precipitacions convectives gairebé generals. Amb tot, la temperatura no experimentarà grans variacions amb un ambient molt agradable.