Responsables d’activitats i espais de lleure de la Catalunya Central pateixen per la sequera i a menys de dos mesos per l’estiu si podran dur a terme, o no, colònies, campaments i rutes amb els infants. 

Diuen que des de l’administració no diuen res fins a última hora, i això fa que es pugui arribar a fer molta feina i moure famílies d’arreu en va. Si el risc d’incendi és alt o molt alt, hi haurà la prohibició de fer foc a l’exterior i això afecta els campaments o estades que es fan fora de cases de colònies.

Els camoaments de l’Esplai Riallera de Solsona son un dels únics que es fan totalment a l’aire lliure

Montse Alberch i Maria Gilibets, son directora del cau Navarcles i vicepresidenta de l’Esplai Riallera de Solsona, respectivament i expliquen com viuen la situació:

 

 

En aquest sentit, els esplais i caus que tenen un model més rural de lleure pateixen per la seva continuïtat. Tenen la certesa que els estius seran cada vegada més calorosos i complicats i creuen que hauran de plantejar, d’ara en endavant, un nou model. Per exemple, fer els campaments en cases de colònies o en llocs que no faci falta encendre foc al bosc per escalfar-se o fer el menjar.