La sequera afecta, de ple, als veïns de Castellbell i el Vilar

170

Dues urbanitzacions del Bages porten més d’un mes amb talls d’aigua durant sis hores al dia.

Es tracta dels veïns de les urbanitzacions de Mas Enric i de Can Prat de Castellbell i el Vilar pateixen des del 23 de maig talls d’aigua diaris de més de sis hores. Les restriccions i els problemes d’abastiment van començar el 25 de maig passat. Eduardo Cabilla, veí de Can Prat, es queixa que l’Ajuntament els ha deixat “abandonats” malgrat complir amb el pagament d’impostos.

A ple estiu no poden posar rentadores o dutxar-se i lamenten que l’Ajuntament els recrimini un consum excessiu d’aigua. Una situació que Sara Surats també lamenta.

Per contra, l’alcaldessa, Montserrat Badia, ho atribueix a la baixada del nivell dels aqüífers i a un “consum excessiu”.

Després d’analitzar els consums d’aigua, han detectat que dels 230 comptadors que hi ha a aquestes dues urbanitzacions, 35 consumeixen el 45% del dipòsit d’aigua”, malgrat representar un 15% del total de veïns. 

Les dues urbanitzacions, però, es consumeixen uns 1.000 litres diaris de mitjana segons dades facilitades per l’Ajuntament. El president de tots els propietaris de les dues urbanitzacions, Can Prat i Mas Enric, Jordi Haies diu que quan fa més calor, es gasta més. 

Malgrat els esforços per conscienciar el consum responsable, des de l’alcaldia creuen que cal anar més enllà i estudien la forma per sancionar els mals usos.