La segona edició de l’Esbartada va un pas més enllà

142

La dansa tradicional arriba aquest dissabte a Sallent amb l’Esbartada, el festival que va néixer l’any passat al municipi amb l’objectiu de potenciar aquesta disciplina com a eina de creixement social i cultural. Aquest cap de setmana se’n celebra la segona edició.

Es tracta d’una iniciativa de l’Esbart Vila de Sallent, que pretén situar el municipi com un espai de referència a la Catalunya central en l’àmbit de la dansa tradicional. Així ho repassa la directora artística, Núria Hontecillas, que també explica que aquest any han fet un pas més en el festival.

La bona rebuda que va tenir la prova pilot de l’any passat ha animat  l’organització a celebrar una segona edició. Aquest cop, però, volen portar el festival més lluny. És per aquest motiu que l’Esbartada arriba amb un ventall més ampli d’actes i noves línies de treball. Tot i així, Hontecillas assegura que segueixen el mateix eix temàtic.

Una de les novetats d’aquesta edició és el taller de formació, que permet a tothom qui ho vulgui participar en el festival a través d’uns laboratoris que començaran el mateix matí i se’n veuran els resultats amb una petita mostra a la tarda. Aquests tallers són espectacles que duraran entre 10 i 15 minuts, i que volen portar la dansa tradicional fins a propostes més modernes. Ho explica amb detall la directora artística, Núria Hontecillas, que creu que és necessari actualitzar la tradició.

Un dels laboratoris de la jornada ha treballat amb AMPANS, reforçant, així, la idea de la dansa com a eina de creixement personal, tant a escala educativa com social.

El parc municipal Pere Sallés serà la seu d’aquest festival on s’acolliran tot tipus d’activitats; des d’una taula rodona sobre la dansa i la cultura popular com a eina, fins a representacions dels diferents esbarts i laboratoris. A les sis, les entitats participants desfilaran pels carrers de Sallent en cercavila acompanyades pels alumnes de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner.

L’esbartada, el cap de setmana de l’1-O

A causa del moment polític que està vivint Catalunya, des de l’organització reconeixen que estan a l’expectativa pel que fa al públic, ja que el referèndum de l’1-O pot fer variar l’assistència. Tot i així, asseguren que es multiplicarà el de l’any passat perquè en l’edició d’enguany hi ha gairebé 100 participants.