La santpedorenca Cesca Guardiola, número 2 a Exteriors de la Generalitat

138

MARC MARTÍNEZ AMAT- El govern ha anunciat aquest dimarts el nomenament de Cesca Guardiola, nascuda a Santpedor el 1963, com a directora general de Relacions Exteriors, un càrrec que està just per sota del secretari general d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, dins del Departament de la Presidència de la Generalitat, que encapçala el conseller Francesc Homs.

Cesca Guardiola, germana de l’entrenador Pep Guardiola, estava vinculada en aquesta àmbit des del 2011, on exercia de subdirectora general. Abans, havia estat cap de protocol al Departament d’Educació (2003-2006) i cap de relacions institucionals al Parlament (2006-2011). I anteriorment, des del 1984, ja havia treballat a la cambra catalana en diverses tasques.

El nomenament s’emmarca en el canvi de peces que ha provocat la marxa d’Unió Democràtica del govern de la Generalitat, a tres mesos per les eleccions del 27 de setembre. El càrrec que tindrà Guardiola l’havia ocupat abans els democristians Francesc Gambús (actual eurodiputat d’UDC) i Iban Rabasa.

Guardiola s’ha estrenat en el càrrec en el viatge oficial que Artur Mas ha fet aquesta setmana a Brussel·les, on s’ha reunit amb el vice-primer ministre de Bèlgica, amb el president de Flandes i amb la comissària europea de Transports.

Entre les noves responsabilitats que assumeix la santpedorenca hi ha la de coordinar les delegacions de la Generalitat a l’estranger, vetllar per les relacions bilaterals de Catalunya amb països de fora de la Unió Europea i per la presència en organismes internacionals i preparar els viatges oficials del president.