La santpedorenca Cesca Guardiola, nova delegada del Govern als països pòrdics

154
Francesca Guardiola en un acte al Palau Robert
Francesca Guardiola en un acte al Palau Robert

El Govern de la Generalitat ha nomenat Cesca Guardiola (Santpedor, 1963), nova delegada del Govern als països pòrdics. Juntament amb ella, també s’ha nomenat a Manuel Manonelles i Ewa Adela Cylwik, delegats a Ginebra i països bàltics respectivament.

Guardiola, germana de l’ex entrenador del Barça que dirigeix actualment al Manchester City, s’ubicarà a Copenhagen, des d’on tindrà la missió de continuar enfortint les relacions bilaterals amb Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia. Amb aquest nomenament, per tant, abandona el càrrec que tenia al 2016 com a directora de Relacions Institucionals a l’Agència de la Competitivitat de Catalunya (ACC1Ó), abans també va ser Directora General de Relacions Exteriors de la Generaliat (número 2 d’Exteriors de la Generalitat).

Cesca Guardiola té més de 30 anys d’experiència a l’administració pública i durant els darrers 11 anys s’ha especialitzat professionalment en relacions internacionals, tant al Parlament com al Govern de Catalunya, des d’un punt de vista institucional i també de projecció econòmica.

Ampliació de delegacions

Amb aquestes tres noves delegacions que ha creat la Generalitat, es pretén ampliar i enfortir la xarxa del govern a l’exterior, que ara comptarà ja amb 10 delegacions: Unió Europea, Regne Unit i Irlanda, França, Alemanya, Estats Units, Canadà i Mèxic, Àustria, Itàlia, Portugal; i les citades Ginebra, Polònia i països bàltics, i països nòrdics.