La Ruta del Vi de la DO Pla de Bages neix per ser un referent de l’enoturisme cultural

263
Verema a les vinyes de Fargas-Fargas. - Foto: Bages Turisme

Avui es farà la presentació oficial de la Ruta del Vi de la Denominació d’Origen del Pla de Bages coincidint amb l’acte inaugural de la Festa de la Verema. La ruta es converteix en el primer itinerari d’enoturisme cultural de Catalunya.

Aquest projecte, en el qual hi han treballat Bages Turisme i el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, vol posicionar la comarca com a referent del sector vinícola. En concret, es vol posar en valor els vins que s’hi fan però també elements patrimonials i paisatgístics únics al món, com són les construccions de pedra seca o el Geoparc de la Catalunya Central.

D’aquesta forma, la Ruta del Vi articula tota l’oferta enoturística dels 15 cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages, i proposa als visitants diferents activitats segons els seus interessos. Les experiències que s’hi proposen van de la descoberta de les barraques de pedra seca a activitats de turisme actiu entre vinyes, com seria anar amb buggie, amb bicicleta o a cavall. També es faran visites culturals a Manresa o a Cardona, picnics entre vinyes, maridatges, visites a cellers amb dinar i viatges a través de la història de les nissagues familiars dels cellers. 

El desenvolupament d’aquest itinerari ha estat finançat per la Diputació de Barcelona i compta amb la implicació de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages. També en forma part Bagesterradevins, agència turística especialitzada en el món del vi a la comarca.