Aquest 2022 s’ha posat en marxa la Ruta del Vi del Bages, ideada conjuntament pel Consell Comarcal i els cellers de la denominació d’origen. La nova Ruta del Vi del Pla De Bages engloba les diferents propostes enoturístiques de la DO Pla de Bages en una ruta que inclou cellers, equipaments culturals, com el museu de la Història de la Vinya i el Vi de Sant Fruitós o el recentment inaugurat Centre enoturístic de Navàs. A més a més, la ruta també compta amb els sectors de la restauració i l’hostaleria, Eva Farré tècnica de la DO Pla de Bages ens explicava a La Central que són una peça clau per entendre la cultura vinícola de la comarca.

 

La ruta es va presentar la setmana passada als operadors i professionals turístics de Barcelona en un acte a la Casa Ametller, l’edifici de Domenech i Montaner a l’emblemàtica “illa de la discòrdia” del Passeig de Gràcia de Barcelona. 

De fet, captar el turista de l’Àrea Metropolitana és el gran repte dels cellers del Pla de Bages, i la creació de la ruta busca competir amb altres zones vinícoles com el Penedès. Marta Membrives sommelier del Celler Abadal ens explicava que fins ara el turista que arriba sol ser de la Catalunya interior. 

 

Des dels cellers i la DO Pla de Bages esperen que la creació de la ruta ajudi a fer créixer l’enoturisme després de la frenada en sec que ha suposat la pandèmia de la covid-19.