La restauració de Cal Clarassó va ser el tema estrella del Ple de Santpedor d’ahir

134

Ahir es va celebrar el segon ple de Santpedor d’aquest mes de juliol. Entre els temes més destacats es va votar la modificació dels termes municipals de Santpedor i Sant Fruitós i tres punts relacionats amb la restauració de Cal Clarassó.

La modificació dels termes municipals de Santpedor i Sant Fruitós té com a objectiu integrar l’equipament d’Ampans situat a Comabella íntegrament dins de Santpedor. Serà, en definitiva, un intercanvi entre les tres hectàrees de Comabella que pertanyen a Sant Fruitós per tres de Santpedor situades al nord de Pineda de Bages. El regidor d’Urbanisme, Josep Illa, va explicar a petició de l’oposició que “l’interès d’aquest intercanvi és bàsicament que Ampans pugui ordenar les instal·lacions que té”. El següent pas és que Sant Fruitós de Bages també aprovi en ple la modificació i llavors la Generalitat doni el vist-i-plau.

Els punts del ple que més van prendre van ser els relacionats amb les obres a Cal Clarassó. Dos d’ells van ser per modificar el contracte amb Construccions Somic, encarregada de la restauració de l’equipament, i augmentar-lo 21.200€ per reparar dos desperfectes que s’hi han trobat. També es va aprovar una penalització de 500€ per cada dia de demora de la finalització de les obres, que haurien d’haver-se enllestit el passat 11 de maig.

La majoria de partits de l’oposició es van mostrar contraris a aquesta modificació del contracte perquè creuen que s’hauria d’haver buscat altres empreses i mirar més pressupostos. D’altra banda, a l’oposició sí li va semblar bé penalització a l’empresa. La CUP Santpedor va explicar que d’aquesta manera l’Ajuntament transmet una imatge de fermesa davant els incompliments de contracte.

El regidor d’Urbanisme de Santpedor, Josep Illa, va argumentar per la seva banda que Cal Clarassó, al ser patrimoni cultural del poble, requereix reparacions de desperfectes amb urgència i Somic ja tenia les màquines instal·lades, així que era més ràpid i segur per l’equipament modificar el contracte que obrir una licitació.

Finalment, la CUP també va criticar que aquest darrer ple fos extraordinari i no ordinari, perquè el ple que ja s’havia fet a Santpedor aquest juliol, el de cartipàs, també tenia aquesta qualificació. En especial, van posar èmfasis en el fet que l’oposició no pot fer propostes ni mocions als plens extraordinaris.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va respondre que el ple de Cartipàs del 3 de Juliol era massa a prop del segon dimarts de mes, horari habitual del ple del poble, i això impedia tenir els dictàmens preparats i es va desplaçar una setmana, com es va acordar al propi ple de cartipàs.