La residència Sant Bernat de Sallent és zona verda de coronavirus però la situació “és encara molt dura”

228

Aquesta setmana hem volgut conèixer com ha viscut el confinament una de les residències de casa nostra: la Residència Municipal Sant Bernat de Sallent. El centre ha estat declarat per la Generalitat com a “zona verda” és a dir, no hi té cap pacient positiu a “excepció de persones que encara s’està esperant que negativitzin” tal com ens explicava la directora de la residència Maria Rosa Igual.

Pel fet de ser zona verda, des de la setmana passada han començat les visites de familiars als residents . Unes visites estrictes perquè els familiars poden entrar però no poden pujar a planta. Les visites són concertades amb cita prèvia i seguint uns estrictes protocols de seguretat. Només es pot fer una visita per setmana i només pot venir un familiar. Cada 14 dies es pot canviar de familiar.

Tot plegat ha estat i és molt positiu, especialment pels residents, els quals han viscut una situació molt dura durant aquests mesos de confinament. De fet, Maria Rosa Igual ens explica que la “situació segueix sent complicada“.

Maria Rosa Igual, directora de la Residència Sant Bernat de Sallent

La sobreinformació i les noves normatives que arribaven pràcticament dia rere dia ha derivat en una situació complicada dins el centre. En aquests mesos de pandèmia, afortunadament la residència no ha registrat cap mort per coronavirus, però sí ha registrat casos positius.

Maria Rosa Igual, directora de la Residència Sant Bernat de Sallent

Maria Rosa Igual ha volgut destacar l’ajuda i coordinació amb el CAP de Sallent per a, primer prevenir els contagis i després per a l’atenció als residents durant el confinament. D’altra banda però, Igual lamenta l’abandonament per part de la Generalitat.

Maria Rosa Igual, directora de la Residència Sant Bernat de Sallent

Pel que fa a la paga extra a sanitaris, anunciada pel govern fa dues setmanes, Maria Rosa Igual lamenta també que hi hagi tanta diferència entre el personal que proporciona atenció directa (infermeres, auxiliars, etc.) i el que proporciona atenció indirecta (com el servei de neteja).

Maria Rosa Igual, directora de la Residència Sant Bernat de Sallent

La directora també lamenta que la informació per part de la Generalitat és molt general i poc concreta.