El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies demana a la Residència de Sant Andreu de Manresa que segueixi oferint places ‘buffer’, uns espais destinats a acollir persones procedents d’altres residències de gent gran que han donat positiu de covid-19.

Aquesta petició pretén donar continuïtat a l’acord de col·laboració que la residència va establir amb el departament fa tres mesos. D’aquesta manera, l’acollida de pacients per ocupar places ‘buffer’ s’allargarà, aproximadament, fins a finals de febrer.

A hores d’ara, la Residència de Sant Andreu, que té una capacitat total de 111 places, ha passat de tenir una disponibilitat de 17 places ‘buffer’ a 15. Aquestes places serveixen per donar suport al trasllat urgent de persones que viuen a altres residències per tal d’evitar la congestió d’altres centres de gent gran afectats per la Covid-19 i amb dificultats estructurals per fer aïllaments, entre d’altres.

Val a dir que la gent gran contagiada que arriba a la Residència es troben en una zona sectoritzada del centre, anomenada Unitat de convivència 1B. Allà romanen degudament aïllades de la resta de persones que viuen al centre, que es troben en altres unitats de convivència.

De moment, la residència de Sant Andreu ha sigut el centre que més persones amb covid-19 vingudes d’altres residències ha atès, amb 23 pacients en total.