El nou equip de govern de Sallent, Esquerra Republicana assegura que el projecte de la residència començarà a veure la llum el 2021. L’objectiu principal de l’equip de govern ha sigut des del principi trobar el finançament.

El que encara està sobre de la taula, però, és la seva ubicació. Des de l’equip de govern encara es valora construir-la al voltant de la Fàbrica Vella com defensava l’anterior govern liderat per JxC. Malgrat tot, la regidora de la residència Neus Solà, assegura que tot serà consensuat amb l’oposició i reitera que “és un projecte de poble”. Actualment els tràmits estan aturats a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus i, amb tot, la mateixa Solà manifesta que potser podria afectar.

Actualment, el nou equip de govern encara no hi destina cap partida perquè l’Ajuntament està immers en un Pla Econòmic i Financer. Així ho expressa la mateixa Solà. A més, assegura que les instal·lacions són un factor que juga sempre a favor però la seva prioritat és tenir “un bon personal com el que hi ha ara”.

Ara fa un parell d’anys, quan ERC ocupava el rol d’oposició va fer reajustar el projecte per la proximitat que tenia la residència en una zona inundable, i l’anterior govern va haver de refer el projecte inicialment previst precisament per allunyar uns metres l’edifici del riu i treure’l de la zona inundable. Ara ERC està estudiant altres ubicacions com són, per exemple, Cal Sala o als pisos de davant del pavelló.

El que preocupa més a l’Ajuntament és ajustar el màxim el projecte de la residència a les possibilitats econòmiques. Des de l’Ens local asseguren que estan “preparant l’estructura financera de l’Ajuntament per poder afrontar una gran inversió com aquesta per a la qual ara no està preparat després que s’ha demanat un Pla Econòmic i Financer”, diu Solà.

Ara, amb tot, la construcció de la nova residència ja acumula uns tres anys de retard.