La residència d’avis i àvies de Navàs participa en l’assaig clínic liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet.

110

En el marc de la campanya #JoEmCorono, impulsada pels investigadors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet a la cerca d’una vacuna contra el coronavirus, la Residència d’avis i àvies de Navàs ha participat de l’assaig clínic. Un grup de voluntaris d’Open Arms que col·laboren amb el projecte s’han desplaçat fins a la residència navassenca per prendre mostres d’alguns treballadors i treballadores.

L’objectiu de l’assaig clínic és descobrir una medicació que, en cas de contagiar-te de la COVID-19, aquesta reduirà la càrrega viral de manera que els símptomes siguin mínims i la capacitat de transmetre el virus sigui molt baixa. Segons han explicat des de la residència, es tracta d’una molt bona oportunitat pel seu personal, atès que es podran minimitzar els riscos i, alhora, participar en aquesta iniciativa.

D’altra banda, la residència navassenca ha informat que en les darreres setmanes han mort 9 residents, tots ells amb símptomes de la COVID-19, la majoria dels quals estaven aïllats.

La residència també explica que no sap amb certesa si hi ha més residents que hagin donat positiu, atès a la manca de test per a comprovar-ho. En aquest sentit, l’Ajuntament de Navàs i la mateixa residència, reiteren que s’estan extremant totes les preocupacions. D’altra banda, també confirmen que s’ha habilitat un servei d’atenció psicològica per a les famílies que ha perdut a una persona estimada a la residència.

Finalment, des de l’Ajuntament de Navàs, s’ha volgut expressar el condol per a les famílies i amistats de les persones que ens han deixat.